Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Karl na 1000 pobjeda, Miami sedam za redom

Tisuæitu trenersku pobjedu u karijeri u petak je ostvario George Karl vodeæi Denver Nuggetse do 123-116 pobjede u Torontu kod Raptorsa.

Postao je tako sedmi trener u NBA ligi s 1000 pobjeda u karijeri, produživši listu imena s takvim postignuæima na kojoj se nalaze još i Don Nelson, Lenny Wilkens, Pat Riley, Jerry Sloan, Phil Jackson te Larry Brown.

Zanimljivo, baš u Torontu Karl je stigao i do 900. pobjede. Zbilo se to 31. prosinca 2008. godine.

“To je nevjerojatno. Pobijedio je u 1000 utakmica i dva puta u borbi protiv karcinoma. To su njegove najveæe pobjede”, kazao je Chauncey Billups, strijelac 21 koša u pobjedi Denvera.

Pet više za Denver, koji je ponovno igrao bez Carmela Anthonyja, dodao je Nene Hilario, a ukupno 31 ubacio Al Harrington.

Dwyane Wade je ostvario uèinak od 34 poena, devet skokova i sedam asistencija a LeBron James dodao 25 koševa, sedam skokova i devet asistencija za slavlje Miami Heata kod Golden State Warriorsa. Pobjeda 106-84 sedma je uzastopna za Miami, što im je najbolji niz sezone, ali i rekordna sedma vezana u povijesti kluba koja je ostvarena s dvoznamenkastom prednošæu. S minimalno deset razlike do sada su vezali u šest utakmica, sada veæ davne 1999. godine. Heat je uz pobjedu iskoristio i 117-105 poraz Orlando Magica (èetvrti uzastopni) kod Utah Jazza i po prvi puta ove sezone zasjeo na èelno mjesto ljestvice Jugoistoène divizije najjaèe košarkaške lige svijeta.

Na sedam uzastopnih pobjeda su i New York Knicksi, a sa sedmom uzastopnom utakmicom koju je završio s 30 ili više poena Amar’e Stoudemire izjednaèio je klupski rekord star 48 godina. Naime, 1962. takav je uèinak imao i Willie Naulls, jedini igraè Knicksa kojem je to do sada pošlo za rukom. Knicksi su pobijedili Wizardse u Washingtonu s 101-95, što im je peta pobjeda za redom u meðusobnim ogledima, a centar koji je ove sezone stigao iz Phoenix Sunsa ubacio je 36 poena i 10 skokova “isprièavši” se tim uèinkom za jedanaest izgubljenih lopti.

Knicksi su slavili u posljednjih 12 od 13 utakmica sezone, a sedma vezana pobjeda predstavlja najdulji pobjednièki niz kluba još od sezone 2001/02. Takoðer, osma uzastopna pobjeda na strani drugi je najbolji uèinak u klupskoj povijesti.

Spomenimo poraz Los Angeles Lakersa u Chicagu kod Bullsa (88-84) koje su redovito pobijeðivali u posljednjih èetiri godine, te pobjedu San Antonio Spursa protiv Atlanta Hawksa (108-92) kojom je teksaška momèad potvrdila najbolji start u sezonu u povijesti kluba kao i najbolji omjer pobjeda i poraza u ligi u ovom trenutku (19-3).

Latest Posts

NE PROPUSTITE