Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Karl ne želi Cousinsa, Lakersi spremaju ponudu?

Vijest koja je odjeknula socijalnim mrežama jučer bila je ta da se sprema ogromna razmjena koja bi poslala all-star centra Sacramento Kingsa DaMarcusa Cousinsa u Los Angeles Lakerse. Iako smo već prenijeli vijest da je Vlade Divac izjavio kako za razmjenu nema nikakve šanse, izgleda da se tokom jučerašnjeg dana aktivno radilo na tradeu tri tima – gdje bi treći tim bio Orlando Magic. Razmjena bi poslala Cousinsa u Lakerse, Nikolu Vučevića u Kingse a još bi u razmjeni učestvovali Julius Randle, Jordan Clarkson te 27. izbor Lakersa.

Mitch Kupchak, generalni menadžer Lakersa, više puta je naglasio da ova franšiza nema vremena da se postepeno gradi kroz draft pa tako ovi agresivni pokušaji da se dođe do bržeg poboljšanja u ekipi ne čude, pa čak i po cijenu gubitka Randlea koji je zaista dobar prospekt za budućnost. Ono što čudi je to da je dogovor bio razmatran u taboru Kingsa što je, kako se čini, potencirao George Karl. Trener koji već četiri mjeseca vodi Kingse navodno je urgirao kod Divca i kod ostatka rostera da se ujedine s njim u pokušaju da nagovore ekscentričnog vlasnika Sacramenta Viveka Ranadivea na ovaj trade. Iako Ranadivea pamtimo po izuzetno neinteligentnim izjavama (poput one da bi Kingsi trebali pokušati igrati 4 na 5 košarku u obrani, gdje bi jedan igrač stajao na centru i čekao ukradenu loptu), odluka da drži Cousinsa na rosteru mu je izuzetno mudra odluka, jer se radi o možda najboljem centru u ligi trenutno.

Istina, ima problema sa svojim stavom ali sa nekim jačim trenerom, ti problemi bi nestali. Međutim, problem i jeste u tom stavu Cousinsa, odnosno u tome da Karl ne vjeruje da može smiriti DaMarcusa, a to baš ne odgovara Ranadiveu. Vidjeti ćemo šta će izaći iz ovih špekulacija, ali generalno mišljenje je da od ove razmjene nema ništa, čisto zbog čvrstog stava i Divca i Ranadivea da Cousins mora ostati kao kamen oko kojeg se gradi franšiza. Po jučerašnjim pričama, ako do razmjene dođe, doći će prije drafta ili tokom draft noći. Svakako ćemo pratiti šta se dešava te noći 25. lipnja, dijelom zbog jako dobrih prospekata koji ulaze u ligu, a dijelom sigurno zbog ovog potencijalnog blockbuster tradea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE