Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Karl: Ponosan sam na svoje igraèe unatoè porazu

Noæas su igraèi L.A. Lakersa i Denver Nuggetsa odigrali odluèujuæu, sedmu utakmicu prvog kruga doigravanja. Nakon što su “jezerèani” prosuli prednost od 3-1, te doveli prolazak u drugu rundu u pitanje, Nuggetsi su predvoðeni sjajnim Tyom Lawsonom pobijedili u iduæe dvije te izborili “majstoricu”.

Inaèe, u šestoj utakmici, najboljeg igraèa kluba iz Los Angelesa, Kobea Bryanta je muèila želuèana viroza, te je njegov nastup bio upitan ali je svejedno igrao. Prije juèerašnje utakmice je izjavio kako se osjeæa puno bolje te kako mu viroza neæe pomrsiti raèune.

Ta se najava pokazala i toènom, te je 33-godišnji peterostruki prvak pružio solidnu šutersku veèer sa 17 poena, uz pomoæ sjajnih Paua Gasola i Andrewa Bynuma koji su ubacili 23 odnosno 16 poena.

Bili smo agresivni”, rekao je Gasol i dodao: “Èvršæe smo napadali reket, borili smo se za svaki skok agresivno i èvrsto, svaki put. Možda je i situacija da smo mogli ispasti imala utjecaja na to.”

Takoðer je odliènom šuterskom veèeri svojoj ekipi pripomogao Steve Blake. Uknjižio je 19  koševa uz šut za tri poena 5-6.

“Neæu lagati, osjeæaj je bio odlièan. Lijepo je pogaðati šuteve i pomoæi svojoj ekipi da izbori pobjedu”, rekao je 32-godišnji Steve Blake.

Denver je u porazu predvodio raspoloženi Ty Lawson s 24 koša, dok je Al Harrington takoðer postigao 24 poena, no utakmica je završila u korist domaæina 96:87. Nuggetsima je takoðer odmoglo slabo šutiranje u posljednjoj èetvrtini, gaðali su svega 7-27.

Trener Denvera George Karl ipak je bio ponosan na svoju ekipu i izjavio: “Sutra, ili dan kasnije, kada se emocije slegnu, bit æeš ponosan na njih. Nikada nisam na kraju sezone bio u svlaèionici, a da sam bio, rekao bih da sam ponosan na svakoga igraè i na njegov doprinos ekipi”, izjavio je te dodao : “Utakmica je bila fizièka. Mislim da je njihova velièina pobijedila našu brzinu. Natjerali smo ih da promašuju udarce, ali su nas nadskoèili.”

Igraèe Lakerse u iduæoj rundi èekaju igraèi Oklahoma City Thundera, koji su još prije tjedan dana “pomeli” (bivše) branitelje naslova Dallas Maverickse.

Prva utakmica polufinala Zapada izmeðu ove dvije ekipe igra se u noæi s ponedjeljka na utorak, u Oklahomi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE