Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kawhi Leonard nezaustavljiv, Raptorsi poveli 3-1 i došli na korak do povijesne titule

U noći sa ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu, iskoriste li već prvu od ukupno tri meč-lopte koliko ih imaju, ‘Toronto Raptorsi’ će se priključiti osvajačima NBA titula, a ujedno postati i prvi klub čije je sjedište izvan SAD-a.

Kanađani su noćas ponovno slavili u Oaklandu, ovaj put sa 105:92, opet ponajviše zahvaljujući čudesnom Kawhiju Leonardu koji je četvrtu utakmicu finalne serije završio sa 36 ubačenih poena i 12 skokova. Pogađao je u prosjeku svaku drugu loptu iz igre (11/22, trice 5/9), dok mu je sa linije slobodnih bacanja ulazila baš svaka (9/9). Sjajan je bio i Serge Ibaka koji je, ušavši s klupe, za 22 minute igre ubacio 20 poena (šut 9/12), jedan više od Pascala Siakama koji je na terenu proveo jednako vremena koliko i Leonard – po 41 minutu.

S druge strane, izranjavane ‘Ratnike’ predvodili su povratnik u sastav Klay Thompson (28p, trice 6/10), Steph Curry (27p-6a) čija izvedba nije bila ni blizu onoj sa prošle utakmice, te Draymond Green kojemu je jedan skok nedostajao za novi ‘triple-double’ (10p-9s-12a).

Domaći sastav imao je utakmicu pod kontrolom, tijekom prvog dijela i prednost od 11 poena, sve dok nije stigla treća četvrtina u kojoj su upravo ‘Warriorsi’ najčešće zadavali ‘smrtonosni udarac’ svojim protivnicima. Međutim, ovaj put su njihovo omiljeno razdoblje utakmice dobili gosti, i to sa velikih 37:21, čime su praktički riješili pitanje pobjednika ovog susreta, a možda i zauvijek zatvorili vrata košarkaškim događanjima u legendarnoj, ali i trošnoj ‘Oracle Areni’.

GOLDEN STATE – TORONTO 92:105 (1-3)

Latest Posts

NE PROPUSTITE