Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kawhi Leonard se prilagođava na ulogu glavne napadačke opcije

U posljednjoj utakmici Spursa, u kojoj su ostvarili pobjedu na gostovanju protiv mlade momčadi Timberwolvesa, Kawhi Leonard je postigao 31 poen. To mu je već šesta utakmice ove sezone u kojoj je postigao 30 ili više poena. Kako bi stekli dojam igračkog napretka i toga koliko veću ulogu Kawhi ima u napadačkom dijelu, izdvojimo podatak je tijekom prvih pet sezona u ligi imao svega četiri takve utakmice.

U ovom trenutku njegove karijere, Kawhi je vrlo samouvjeren igrač“, tvrdi trener Spursa – Gregg Popovich. „Zna da ima zeleno svjetlo. Znamo pozvati akcije za njega, no puno toga radi i sam, postaje vrlo dobar u pick-and-rollu. Svake godine unapređuje jedan aspekt svoje igre, a to je isto napravio večeras protiv Timberwolvesa kada je zabio par trica iz driblinga. Sada posjeduje samopouzdanje i vjeruje da će ih pogoditi. Zaista poseban momak.“

Momčadi iz Texasa je ovo inače bila trinaesta pobjeda u gostima u isto toliko utakmica te su trenutno na omjeru od 18 pobjeda i 4 poraza i drže drugo mjesto Zapadne konferencije. Kawhi naravno postiže najviše poena u karijeri – 24,5 po susretu, te je vodeći strijelac Spursa.

„Svjestan je toga da ćemo mu nastaviti dodavati loptu i tražiti ga u napadu“, rekao je Danny Green. „Na početku susreta voli osjetiti ritam i proučiti kako će ga obrana pokušati zaustaviti te kakve prilagodbe mora napraviti. Radi odličan posao tako da ništa ne forsira, već voli uključiti i suigrače kako bi obrana konstantno bila izvan ravnoteže. Ne pokušava uvijek postići poen, već i razigrava nas ostale.“

Leonard se i dalje prilagođava ulozi glavne napadačke opcije i tvrdi da je još u procesu učenja. Sigurno je da ćemo kako sezona bude odmicala sve češće svjedočiti ovakvim napadačkim brojkama.

Još uvijek pokušavam što više uključiti suigrače. Imati zeleno svjetlo ne znači da sami trebate iskoristiti svaki posjed lopte. Ako su obrane orijentirane na mene ili me udvoje, normalno da ću dodati loptu otvorenom suigraču. Još uvijek pokušavam naučiti razne načine na koje me udvajaju ili prisiljavaju na kretanje u određenom smjeru gdje se nalazi pomoć. To je sve još uvijek proces koji će potrajati“, zaključio je Kawhi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE