Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kawhi Leonard: Više me zanima prsten od individualnih priznanja

U NBA ligi rijetkost su igrači koji stavljaju svoj tim ispred svake osobne nagrade koju mogu dobiti. Jedan od njih je i Kawhi Leonard koji je prošle godine bio obrambeni igrač godine, ali kako sam kaže, puno mu je bitnije što će njegov tim osvojiti.

Nakon jednog od niza treninga San Antonia, Leonard je rekao: “Sve što želim je još jedan prsten. 2014. nisam bio ni MVP ni obrambeni igrač godine, ali nismo osvojili titulu. Radim ka tome da se vratim i da osvojimo titulu ponovno.”

Njegove riječi potvrdio je i Gregg Popovich, te je dodao: “To zvuči kao nešto što bi on rekao. On je stvarno više zainteresiran za timske titule nego za osobne nagrade. Radi se o vrlo nesebičnom igraču, i na parketu i van istog. Nikada on nije u fokusu, uvijek želi da grupa bude najbitnija.”

Leonard je još imao da kaže: “Nisam jedan od onih koji je u ligi zbog slave. Ovdje sam da mogu da se brinem o svojoj obitelji, svojim prijateljima i naravno o sebi. Volim ovu igru i igrat ću je dokle god mogu, a uz to ću se truditi da osvojim što više titula sa organizacijom. Biti ću sretan. Ne zanima me MVP nagrada, jer ona ne znači da si najbolji igrač na planeti.”

Kawhi je vrlo mlad igrač, a već u svom rezimeu ima prsten, nagradu za najboljeg igrača finalne serije NBA lige te jednu nagradu za obrambenog igrača godine. Ovo ljeto je potpisao novi ugovor sa Spursima i produžio je svoju vjernost franšizi pet godina, a u tom periodu dobiti će čak $90 milijuna.

Inače, on je jedna od karika koja bi trebala polako da mijenja “prastare” veterane u Spursima (Tim Duncan i Manu Ginobili prvenstveno) i to zasada radi odlično. Biran je kao 15. pick od strane Indiane prije četiri godine, ali R.C. Bufford je u mladom beku vidio nešto što je bilo vrijedno tradea jednog sasvim solidnog back-uprazigravača Georgea Hilla. Od tada se vrlo jasno vidi da je to bio još jedan savršen potez uprave San Antonia koja stvarno rijetko griješi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE