Tuesday, September 27, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kawhi Leonard: Više me zanima prsten od individualnih priznanja

U NBA ligi rijetkost su igrači koji stavljaju svoj tim ispred svake osobne nagrade koju mogu dobiti. Jedan od njih je i Kawhi Leonard koji je prošle godine bio obrambeni igrač godine, ali kako sam kaže, puno mu je bitnije što će njegov tim osvojiti.

- Advertisement -

Nakon jednog od niza treninga San Antonia, Leonard je rekao: “Sve što želim je još jedan prsten. 2014. nisam bio ni MVP ni obrambeni igrač godine, ali nismo osvojili titulu. Radim ka tome da se vratim i da osvojimo titulu ponovno.”

Njegove riječi potvrdio je i Gregg Popovich, te je dodao: “To zvuči kao nešto što bi on rekao. On je stvarno više zainteresiran za timske titule nego za osobne nagrade. Radi se o vrlo nesebičnom igraču, i na parketu i van istog. Nikada on nije u fokusu, uvijek želi da grupa bude najbitnija.”

Leonard je još imao da kaže: “Nisam jedan od onih koji je u ligi zbog slave. Ovdje sam da mogu da se brinem o svojoj obitelji, svojim prijateljima i naravno o sebi. Volim ovu igru i igrat ću je dokle god mogu, a uz to ću se truditi da osvojim što više titula sa organizacijom. Biti ću sretan. Ne zanima me MVP nagrada, jer ona ne znači da si najbolji igrač na planeti.”

- Advertisement -

Kawhi je vrlo mlad igrač, a već u svom rezimeu ima prsten, nagradu za najboljeg igrača finalne serije NBA lige te jednu nagradu za obrambenog igrača godine. Ovo ljeto je potpisao novi ugovor sa Spursima i produžio je svoju vjernost franšizi pet godina, a u tom periodu dobiti će čak $90 milijuna.

Inače, on je jedna od karika koja bi trebala polako da mijenja “prastare” veterane u Spursima (Tim Duncan i Manu Ginobili prvenstveno) i to zasada radi odlično. Biran je kao 15. pick od strane Indiane prije četiri godine, ali R.C. Bufford je u mladom beku vidio nešto što je bilo vrijedno tradea jednog sasvim solidnog back-uprazigravača Georgea Hilla. Od tada se vrlo jasno vidi da je to bio još jedan savršen potez uprave San Antonia koja stvarno rijetko griješi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE