Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kawhi otkrio razlog odlaska u Clipperse

Kawhi Leonard u lipnju je osvojio naslov prvaka s Toronto Raptorsima, a kad mu je istekao ugovor, najvažnije mu je bilo vratiti se kući u Južnu Kaliforniju kako bi više vremena mogao provoditi s obitelji. Slično je lani želio George, ali ipak je potpisao novi ugovor s Oklahoma Cityjem. Kad se otvorila prilika da se ujedini s Kawhijem, i on je zatražio trejd. Da Clippersi nisu napravili trejd za Georgea, Leonard bi najvjerojatnije otišao u Lakerse.

- Advertisement -

Američki mediji i košarkaški fanovi diljem svijeta okarakterizirali su cijelu situaciju kao jasan dokaz da u NBA ligi najveća moć pripada igračima, a nitko dosad nije osmislio i ostvario takav pakleni plan poput aktualnog MVP-a finala.

Međutim, Leonard je objasnio kako je sve zapravo teklo.

“Zbog svega toga trebao bih dobiti mjesto u upravi, zar ne? Kažu da sam ja arhitekt cijelog posla, ali reći ću vam ovo: igrači razgovaraju, a kad sam ja razgovarao s Clippersima, imali su popis od nekoliko igrača za koje su mislili da ih mogu spojiti sa mnom. Georgeovo ime je bilo na popisu, a ja sam rekao da bih volio igrati s njim. Ostvarili su to dva ili tri dana kasnije. Bio sam blizu potpisa za druge momčadi, ali kad se otvorila ova prilika, zgrabio sam je.”

- Advertisement -

Kaže da mu nije bila namjera nikoga zavlačiti, ni Lakerse ni Raptorse, jer ne želi lošu karmu koja bi mu se mogla osvetiti. Posebno se o Torontu izražavao s ogromnim poštovanjem.

Ako me nisu željeli čekati, nisu morali. Bio sam blizu potpisa za Lakerse, ali završio sam na drugoj strani. Svi znaju da sam još lani htio doći u LA. Glavni razlog nije lov na naslov prvaka, nego budućnost mene i moje obitelji. Zato sam donio ovu odluku. Ništa protiv Toronta, samo sam želio igrati kod kuće, kao što sam želio i prije trejda u Kanadu. Kad sam završio u Torontu, cilj mi je bio ispisati povijest i donijeti im naslov prvaka. Mislim da sam odradio svoj posao i da bi mi trebalo biti omogućeno da idem kamo želim nakon što sam im donio ono što su željeli.”

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE