Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kawhi vodio Raptorse do nove pobjede i vodstva 3:2

Treću uzastopnu pobjedu u finalnoj seriji Istočne konferencije, a prvu na gostujućem terenu u Milwaukeeju, ostvarili su noćas igrači ‘Toronta’ čime su stigli na korak od prvog velikog NBA finala u svojoj povijesti. Pobjeda kanadske momčadi stigla je nakon što su se njeni igrači tijekom pete utakmice dva puta uspjeli vraćati iz dvoznamenkastog zaostatka. Ključnu, posljednju četvrtinu, odigrali su odlično, ubacivši ‘Bucksima’ 33 poena i istovremeno limitiravši učinak njihovog prvog strijelca Giannisa Antetokounmpa (24p-6s-6a).

Iako se muči sa ozljedom koljena, Kawhi Leonard je odigrao još jednu sjajnu utakmicu pokazavši svima zašto je pravi lider svoje momčadi. Novu bespoštednu bitku završio je sa 35 ubačenih poena, uz 7 skokova i 9 asistencija, a ogroman doprinos pobjedi ‘Raptorsa’ ovaj put je dao Fred VanVleet (21p) koji je pogodio čak 7 od 9 ispucanih trica. Iako im je u prosjeku precizna bila tek svaka treća lopta, korisnu igru pružili su još i Kyle Lowry (17p-7s-6a) koji je za vrijeme utakmice postao prvi playoff-strijelac u povijesti ‘Raptorsa’, te Pascal Siakam (14p-13s).

Uz Giannisa, kod ‘Bucksa’ su najviše poena ubacili Eric Bledsoe (20p) i Malcolm Brogdon (18p-11s-6a), a zanimljiv učinak imao je Khris Middleton koji zbog svega 6 postignutih poena nije ostvario ‘triple-double’ (6p-10s-10a).

Inače, ‘Bucksi’ su rano poveli sa 18:4, a prvi preokret uslijedio je u drugoj četvrtini kada su gosti sigli do vodstva 38:34. U trećoj četvrtini domaćin ponovno hvata veću prednost (63:51), da bi ‘Raptorsi’ drugi put stigli i prestigli svoje konkurente devet minuta prije kraja jednom od brojnih trica Freda VanVleeta (79:78). Uslijedila je dramatična završnica u kojoj su se ‘Raptorsi’ i ovaj put bolje snašli.

MILWAUKEE – TORONTO 99:105 (2-3)

Latest Posts

NE PROPUSTITE