Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Keltima 9. gostujuæa pobjeda

Sinoæ su u NBA ligi odigrane tri utakmice, a jedinu gostujuæu pobjedu ostvarili su Celticsi.

Jazzeri su nakon juèerašnjeg teškog poraza na gostovanju kod Lakersa, ostvarili domaæu pobjedu nad Orlandom i time im prekinuli niz od šest uzastopnih pobjeda. Do 13-te ovosezonske pobjede predvodili su ih Deron Williams sa 32 koša (21 koš ubacio je u drugom poluvremenu), uz 8 skokova i 15 asistencija, te  Carlos Boozer sa 20 koševa i 14 skokova. Dobru partiju pružio je i igraè sa klupe, C.J. Miles koji je ubacio 22 koša uz 2 asistencije. Goste su predvodili Vince Carter sa 34 koša i 6 asistencija, te Dwight Howard sa 18 koševa i 10 skokova.

Pistonsi su na opæe iznenaðenje ostvarili domaæu pobjedu nad favoriziranim Nuggetsima. Iako igraju bez veæine kljuènih igraèa odigrali su izvrsno u obrani kao i u napadu. U 10-oj ovosezonskoj pobjedi predvodili su ih Rodney Stuckey sa 25 koševa i Charlie Villanueva sa 27 koševa, 5 skokova i isto toliko asistencija. Goste je predvodio Carmelo Anthony sa 40 koševa. Poraz Nuggetsa leži u èinjenici da su imali više izgubljenih lopti (15) od asistencija (14). Interesantno je da su se Nuggetsi odluèili da zadnji šut šutira Billups, a ne Anthony koji je bio najbolji igraè na utakmici.

Nakon utakmice  Chauncey Billups je izjavio: “Mi nismo izvrsna momèad, veæ smo dobra momèad. Imamo moguænosti da budemo još i bolji i trebali bi pobjeðivati protiv momèadi kao što su Pistonsi”.Celticsi su ostvarili devetu gostujuæu pobjedu, ovoga puta pobijedili su Wizardse sa minimalnom prednošæu. Poèetna petorka Kelta upisala je dvoznamenkasti broj koševa, a prednjaèili su Rajon Rondo sa 21 košem i 11 asistencija, te Kendrick Perkins sa 16 koševa i 11 skokova. Wizardse je predvodio Gilbert Arenas sa 25 koševa i 8 asistencija.

Nakon utakmice trener Wizardsa Flip Saunders je izjavio: “Imali smo svoju priliku, ali ne možemo si dopustit da nam protiv velikih ekipa kao što su Kelti, šut za slobodna bacanja iznosi 63%. U drugom poluvremenu smo odigrali dobru obranu, ali smo pri rezultatu 98:98 dopustili Rondu da atraktivno zakuca”.

Rezultati:

Detroit Pistons – Denver Nuggets 101:99 (video)
Washington Wizards – Boston Celtics 102:104 (video)
Utah Jazz – Orlando Magic 120:111 (video)

Latest Posts

NE PROPUSTITE