Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kenneth Faried: Igram užasno

Kenneth Faried ovu sezone ne igra na prošlogodišnjoj razini. I sam je svjestan svojih loših nastupa opisujući ih kao „užasne“. Manimal je u prvih 18 utakmica ove sezone ipak malo više čovjek, nego životinja. Naspram prošlosezonskih 13,7 poena i 8,6 skokova po utakmici, u dosadašnjem je dijelu natjecanja na 11,2 koša i 6,9 skokova. Uz to, bilježi manje blokada, ukradenih lopti, rjeđe završava na liniji za slobodna bacanja i manje šutira na koš. Njegov napadački učinak možemo tumačiti dvojako: kao manjak agresivnosti i samopouzdanja ili kao posljedicu uloge koja mu je namijenjena.

Nemamo pristup svlačionici tako da ne možemo znati što se od Farieda točno očekuje, a moramo uzeti u obzir da u Denveru ima nekoliko povratnika; što nakon ozljeda (Galinari), što nakon igranja za drugu momčad (Afflalo) tako da je i Kennethova napadačka uloga nešto manje naglašena.
„Ne igram svoju igru,“ izjavio je Faried. „Znam to. Treneri i suigrači isto znaju. Nadam se da će se stvari okrenuti u prosincu. Ali za mene osobno, ovo je užasno. Moraš biti sposoban pogledati čovjeka u ogledalu, izjaviti to i moći to popraviti.“

Ovo je ljeto igrao za američku nacionalnu vrstu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a prije početka sezone potpisao je novi ugovor s Nuggetsima u vrijednosti od 50 milijuna dolara koji ga obvezuje na 4 godine. Mnogi su bili skeptični oko poprilično visoke ponude Nuggetsa i, nažalost, Faried zasada potvrđuje sve sumnje. I sam priznaje da osjeća pritisak zbog potpisanog ugovora.

„Moram se pomiriti s činjenicom kakav sam tip igrača. Sljedeće godine stupa novi ugovor, tako da ne smijem raditi greške koje sada radim. Moram raditi ono što znam i čime sam zaslužio novi ugovor. Moram se ponovno fokusirati, ne samo po pitanju zabijanja i skokova, nego i pronaći ljubav prema igri koju sam uvijek imao.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE