Kenny Atkinson novi trener Brooklyn Netsa

Brooklyn Netsi su pronašli novoga trenera za iduću sezonu. Njegovo ime je Kenny Atkinson. Trenutno je na funkciji pomoćnog trenera Atlanta Hawksa, a prije angažmana u Atlanti bio je pomoćnik u New York Knicksima. Igračku karijeru je uglavnom proveo u Europi. Na ovoj poziciji je zamijenio Lionela Hollinsa koji je otpušten u Siječnju.

„Trudili smo se dovesti Kennyja na poziciju glavnog trenera i sada mu želimo dobrodošlicu u našu obitelj“ rekao je Sean Marks. „Kennyjeve godine NBA trenerskog iskustva te rad s uspješnim trenerima Mike Budenholzerom i Mike D’Antonijem donijele su mu potrebno iskustvo za poziciju glavnog trenera. Vjerujemo da Kenny ima temeljna načela košarke, liderstvo, komunikacijske vještine te dovoljno znanja u razvoju igrača što ga čini idealnom opcijom za rad u Brooklynu.“

Brooklyn je sezonu završio na predzadnjem mjestu istočne konferencije s omjerom 21-61, ali neće imati svoj pick prve runde koji ide Bostonu. Ovo će biti vrlo teško ljeto za Netse, trebat će puno toga ponovno posložiti a vjerujemo i da će i naš Bojana Bogdanović imati dobar tretman kod novog trenera.