Tuesday, January 31, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kentucky i Syracuse uvjerljivi, 15 skokova Vuèiæa

NCAA liga nastavlja brzim tempom, noæas je odigrano èak 80 utakmica tijekom kojih smo vidjeli i petoricu naših košarkaša na parketima. Ponovno su favoriti bili uvjerljivi izuzmemo li Cincinnati koji je neoèekivano poražen.

- Advertisement -

Kentucky Wildcatsi još su jednom uvjerljivom predstavom došli do svoje treæe pobjede sezone. Sa 85:47 pobijedili su dosad neporaženi Penn State. Prvo ime utakmice bio je Doron Lamb koji je upisao 26 poena i 4 skoka, a vrlo dobar bio je i Terrence Jones sa 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Nešto slabiju utakmicu nego inaèe odigrao je Anthony Davis (na slici), koji bi mogao biti prvi izbor drafta sljedeæe godine. On je ubacio tek 3 poena uz 6 skokova i 3 blokade, ali buduæi da je njegova ekipa došla do lagane pobjede nije bilo ni potrebe za njegovim veæim angažmanom.

Sveuèilište Syracuse takoðer je ostvarilo uvjerljivu pobjedu, sa 92:47 nadvisili su Colgate Raiderse. Priliku za igru dobili su svi igraèi Syracusea, a najviše su se istakli Dion Waiters sa 16 poena i James Southerland sa 14 poena.

Iznenaðenje veèeri priredili su košarkaši Presbyteriana koji su sa 56:54 svladali Cincinnati, momèad iz “Top 25” ekipa Amerike. Deset minuta prije kraja susreta Cincinnati je imao prednost od 15 poena (47:32) i èinilo se da æe ostvariti uvjerljivu pobjedu, no tada dolazi do preokreta, najviše zahvaljujuæi Khalidu Mutakabbiru. Ta se prednost polako topila te je upravo Mutakabbir tricom 8 sekundi prije kraja doveo svoju ekipu do pobjede. Cincinnati je imao još jednu priliku, ali šut za pobjedu Cashmerea Wrighta nije bio uspješan.

- Advertisement -

Trener Presbyteriana izjavio je kako je ovo njihova najveæa pobjeda u petogodišnjoj povijesti natjecanja u diviziji 1. Najviše zasluga za to ima Mutakabbir, koji je odigrao svih 40 minuta susreta te postigao 25 poena (šut 11/15) i 5 skokova, a dobar je bio i centar Al’Lonzo Coleman sa 12 poena i 11 skokova.

Petorica Hrvata u akciji

Valparaiso Crusadersi imali su lagan posao protiv Indiane-Kokomo, slavili su sa uvjerljivih 79:48. U poèetnoj petorci Crusadersa našao se visoki Sinjanin Hrvoje Vuèiæ koji je vrlo dobro odradio dobivenih 27 minuta na parketu. Utakmicu je završio sa 6 poena, 15 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

Filip Cvjetièanin odigrao je 16 minuta za sveuèilište Florida Gulf Coast koje je u gostima doživjelo poraz od Southern Methodista. Gotovo cijelu utakmicu košarkaši Floride proveli su u vodstvu, imali su u drugom poluvremenu prednost i od 15 poena (47:32) ali na kraju je došlo do preokreta te Ryan Manuel polaganjem postavlja konaèan rezultat na 65:64. Imala je Florida šut za pobjedu, ali Bernard Thompson nije uspio pogoditi.

Cvjetièanin je postigao 6 poena, ubacivši dvije trice od tri pokušaja, a još je uhvatio i 3 skoka.

Ostali naši igraèi koji su igrali nisu dobili veæu minutažu da pokažu što znaju. Ilija Ivankoviæ je za 7 minuta uhvatio skok i podijelio asistenciju, Marin Kukoè je dobio 5 minute te uspio podijeliti 1 asistenciju, dok je Duje Dukan za 3 minute igre uspio tek uputiti jedan šut za tri poena koji nije prošao kroz obruè.

Kristijan Krajina, Miloš Kneževiæ i Igor Premasunac susrete svojih momèadi odgledali su s klupe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE