Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kentucky i Syracuse uvjerljivi, 15 skokova Vuèiæa

NCAA liga nastavlja brzim tempom, noæas je odigrano èak 80 utakmica tijekom kojih smo vidjeli i petoricu naših košarkaša na parketima. Ponovno su favoriti bili uvjerljivi izuzmemo li Cincinnati koji je neoèekivano poražen.

Kentucky Wildcatsi još su jednom uvjerljivom predstavom došli do svoje treæe pobjede sezone. Sa 85:47 pobijedili su dosad neporaženi Penn State. Prvo ime utakmice bio je Doron Lamb koji je upisao 26 poena i 4 skoka, a vrlo dobar bio je i Terrence Jones sa 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Nešto slabiju utakmicu nego inaèe odigrao je Anthony Davis (na slici), koji bi mogao biti prvi izbor drafta sljedeæe godine. On je ubacio tek 3 poena uz 6 skokova i 3 blokade, ali buduæi da je njegova ekipa došla do lagane pobjede nije bilo ni potrebe za njegovim veæim angažmanom.

Sveuèilište Syracuse takoðer je ostvarilo uvjerljivu pobjedu, sa 92:47 nadvisili su Colgate Raiderse. Priliku za igru dobili su svi igraèi Syracusea, a najviše su se istakli Dion Waiters sa 16 poena i James Southerland sa 14 poena.

Iznenaðenje veèeri priredili su košarkaši Presbyteriana koji su sa 56:54 svladali Cincinnati, momèad iz “Top 25” ekipa Amerike. Deset minuta prije kraja susreta Cincinnati je imao prednost od 15 poena (47:32) i èinilo se da æe ostvariti uvjerljivu pobjedu, no tada dolazi do preokreta, najviše zahvaljujuæi Khalidu Mutakabbiru. Ta se prednost polako topila te je upravo Mutakabbir tricom 8 sekundi prije kraja doveo svoju ekipu do pobjede. Cincinnati je imao još jednu priliku, ali šut za pobjedu Cashmerea Wrighta nije bio uspješan.

Trener Presbyteriana izjavio je kako je ovo njihova najveæa pobjeda u petogodišnjoj povijesti natjecanja u diviziji 1. Najviše zasluga za to ima Mutakabbir, koji je odigrao svih 40 minuta susreta te postigao 25 poena (šut 11/15) i 5 skokova, a dobar je bio i centar Al’Lonzo Coleman sa 12 poena i 11 skokova.

Petorica Hrvata u akciji

Valparaiso Crusadersi imali su lagan posao protiv Indiane-Kokomo, slavili su sa uvjerljivih 79:48. U poèetnoj petorci Crusadersa našao se visoki Sinjanin Hrvoje Vuèiæ koji je vrlo dobro odradio dobivenih 27 minuta na parketu. Utakmicu je završio sa 6 poena, 15 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

Filip Cvjetièanin odigrao je 16 minuta za sveuèilište Florida Gulf Coast koje je u gostima doživjelo poraz od Southern Methodista. Gotovo cijelu utakmicu košarkaši Floride proveli su u vodstvu, imali su u drugom poluvremenu prednost i od 15 poena (47:32) ali na kraju je došlo do preokreta te Ryan Manuel polaganjem postavlja konaèan rezultat na 65:64. Imala je Florida šut za pobjedu, ali Bernard Thompson nije uspio pogoditi.

Cvjetièanin je postigao 6 poena, ubacivši dvije trice od tri pokušaja, a još je uhvatio i 3 skoka.

Ostali naši igraèi koji su igrali nisu dobili veæu minutažu da pokažu što znaju. Ilija Ivankoviæ je za 7 minuta uhvatio skok i podijelio asistenciju, Marin Kukoè je dobio 5 minute te uspio podijeliti 1 asistenciju, dok je Duje Dukan za 3 minute igre uspio tek uputiti jedan šut za tri poena koji nije prošao kroz obruè.

Kristijan Krajina, Miloš Kneževiæ i Igor Premasunac susrete svojih momèadi odgledali su s klupe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE