Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kenyon Martin napušta Kinu

Kenyon Martin pronašao je naèin da se iz Kine vrati u SAD. No, postoji uvijet – ne smije igrati u NBA dok košarkaška sezona ne završi u Kini, što se odnosi na kraj veljaèe i poèetak ožujka.

Pitanje koje je logièno nakon ovoga je – hoæe li bivši NBA igraèi J.R. Smith i Wilson Chandler koji su tijekom lock-outa takoðer zaigrali za ekipe u kineskoj ligi pratiti njegov primjer?

Njih trojica uz Aarona Brooksa su tijekom lock-outa potpisali jednogodišnje ugovore za kineske ekipe bez ikakvih opcija povratka u NBA poèetkom sezone. To su bile izrièite odredbe Chinese Basketball Associationa (èitajte: Kineske vlade).

No Martin je izgleda pronašao naèin, prenosi Yahoo sports: “Kenyon Martin dogovorio je otkup ugovora sa Xinjiangom. Martin je time postao nezaštiæeni slobodni agent koji može potpisati za bilo koju ekipu u NBA netom nakon završetka košarkaške sezone u Kini.

Iako je bio najskuplji igraè lige s rekordnim 3 milijuna dolara za jednu godinu, nije se pokazao u najboljem svijetlu, s prosjekom od samo 14 koševa po utakmici u ligi puno lošijoj od NBA, pogotovo na mjestu visokih igraèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE