Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kenyon Martin takoðer odlazi igrati u Kinu

Dugogodišnji igraè Denver Nuggetsa Kenyon Martin potpisati æe ugovor sa kineskim Xinjiang Guanghui, klubom iz Kineske košarkaške lige (CBA). Stavljanjem Martinovog potpisa na ugovor ujedno æe se realizirati i najveæi transfer u povijesti CBA lige.

“Ovo je odlièna prilika za Martina da ostane svjež i da ostane u formi. Takoðer Martin dobiva priliku popularizirati svoje ime i na azijskom kontinentu”, izjavio je Andy Miller, novi Martinov agent, ujedno i najzaslužniji za realizaciju ovog transfera.

Martin æe navršiti 34 godine u prosincu, a treneri diljem lige spominju njegove obrambene nedostatke. Martin je izrazio želju za produljivanjem ugovora sa Nuggetsima, meðutim do realizacije produženja ugovora nije došlo. Prošle sezone za Denver Nuggetse Martin je upisivao 8,6 poena i 6,2 skokova po utakmici.

Ranije ovoga mjeseca kineska liga donijela je odluku da ekipe koje potpišu NBA igraèe moraju te igraèe zadržati do kraja sezone, odnosno ne dopušta se izlazna klauzula prema kojoj bi se raskinuo ugovor nakon završetka štrajka u NBA ligi. Zbog toga su na meti kineskih klubova i samo oni igraèi kojima je ugovor sa nekom NBA ekipom istekao i sada su slobodni birati gdje æe nastaviti karijeru.

CBA završava s natjecanjem 16. veljaèe, pa je moguæe da se Martin vrati u redove Nuggetsa za doigravanje, ukoliko Denver uspije biti meðu 8 najboljih ekipa na Zapadu i naravno ukoliko se obustava rada u NBA ligi završi.

Spomenimo još da od ove godine u Kini igraju i Martinovi suigraèi iz Denvera, Wilson Chandler i J.R. Smith.

Latest Posts

NE PROPUSTITE