Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kerr i Mullin: Curry nas podsjeća na Jordana

Kada se govori o Stephenu Curryju nitko ne štedi epitete, pa tako ni njegov trener Steve Kerr i Chris Mullin, nekadašnji bek-šuter Warriorsa, koji su ovog puta povukli paralelu između zvijezde Golden Statea i Michaela Jordana, kojem su obojica bili suigrači (Kerr u Chicago Bullsima, a Mullin u Dream Teamu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992.).

Steve Kerr i Golden State Warriorsi su nakon nedjeljne utakmice protiv New York Knicksa posjetili njujorško sveučilište St. John, na kojem Mullin radi kao trener sveučilišne momčadi, te su se obojica osvrnuli na trenutnog MVP-a i najveću zvijezdu lige.

Mullin smatra kako Curryjeve predstave svakako zaslužuju usporedbe s legendarnim Jordanom: „Bio sam s Michaelom u ljeto 1992., i da, mislim da su obojica na sličnoj razini.“

Kerr je dodao kako ga razina Curryjeve popularnosti jako podsjeća na Jordanove obožavatelje: „Michael je naprosto privlačio publiku. Kada bismo došli u hotel u sred noći, uvijek je ondje bilo 50 ili 100 ljudi, koji su čekali nadajući se autogramu. Ljudi dolaze vidjeti zagrijavanje prije utakmice, događalo se i Michaelu, događa se sad Stephu. Postoji određena fascinacija Stephom i to me jako podsjeća na Michaela.“

Vrijeme će pokazati hoće li Stephen Curry postati legendaran igrač kao i Jordan, no sudeći po razini igre koju trenutno pokazuje to je svakako realna mogućnost. Tim više ako ove godine sa svojim Warriorsima preskoči rekordne 72 pobjede upravo Jordanovih Bullsa iz sezone 1995/96.

Latest Posts

NE PROPUSTITE