Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kerr: Lebron je više kao Pippen

Steve Kerr, bivši èlan zlatne generacije Bullsa devedesetih, a sada NBA struènjak za ESPN, se osvrnuo na izjavu svog bivšeg suigraèa Scottiea Pippena, koji je nedavno izjavio da je Lebron najbolji košarkaš svih vremena. Kao i Kareem Abdul-Jabbar i Isiah Thomas, tu je izjavu žestoko kritizirao. Ono što je zanimljivo je da je on dao usporediti LeBrona baš sa Pippenom.

Ironièno u njegovoj izjavi je to, da LeBron nije Michael. LeBron je ustvari Scottie, i na njega podsjeæa po fantastiènoj obrani. Osim toga i James i Pippen su vrsni point forwardovi. Obojica vole voditi napade i održavati dobar protok lopte.”

Phil je Scottiea zvao ponekad šuterom. Katkada bi mu ulazilo, katkad ne. Ista situacija je danas sa Lebronom. On je vrlo talentiran igraè, ali nema dovoljno dobar šut na kojeg se može osloniti. Loše je to što on taj šut forsira, pa njegova ekipa gubi. Svaki segment LeBronove igre zakazuje u završnicama, a to nije bio sluèaj sa Jordanom. Usporedba njih dvojice je pogrešna.

Na kraju se Kerr dotakao i važnosti sveuèilišnih godina u Jordanovoj karijeri: “Michael je imao tri godine u North Carolini sa Deanom Smithom, što èini veliku razliku. Dean Smith je trener koji je oblikovao Jordana i dao mu temelje za daljnji napredak u igri. LeBron to nije imao i došao je premlad u NBA, pa se ponajprije oslonio na svoju atletiènost, a ne na samu tehniku.

Ovom izjavom je Kerr sigurno dokazao kako su preuranjene usporedbe sa ponajboljim košarkašem svijeta previše, pa je tako nakon samo dva tjedna po Pippenu “najbolji igraè svih vremena” odigrao seriju u kojoj je zabio pet koševa u svim posljednjim èetvrtinama, te tako bio jedan od, ako ne i najodgovorniji zašto je NBA naslov otišao u Teksas.

Latest Posts

NE PROPUSTITE