Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kerr o Curryju: Izgleda kao da ima 12

Nova šilterica boje ugljena, s izvezenim natpisom ‘NBA Finals’, obučen naopako i veliki osmijeh na licu – Stephen Curry je sumirao njegovu ludu postsezonu do sada, sa svim usponima i padovima, podsjetivši sve da nije ni blizu gotovog posla.

Najkorisniji igrač lige je našao sebe ponovno, konačno izgledajući zdravo nakon što se nosio s povredama skočnog zgloba, desnog koljena, pa čak i lakta nakon čudnog leta za loptom u publiku.

„Sada smo udaljeni četiri pobjede od našeg cilja, što je posebna dostignuće za nas“, rekao je Curry i ponedjeljak nakon pobjede nad Oklahoma City Thunderom u sedmoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Curry će povesti rekordnu momčad sa 73 pobjede ponovno u finale, s prilikom da osvoje back to back naslov, što je bio plan od prvog dana.

Golden State kao krajnji cilj ima obranu titule, na čemu su radili od samog starta sezone, pa čak i onda kada se činilo nemogućim izvući se iz rupe protiv Thundera. S tijelom punim modrica, pretrpjevši mnoštvo udaraca, Curry nije imao drugog izbora osim gledati svog Splash brata Klay Thompsona i ostale kako nose Warriorse do finala.

A sada se vratio i vrijeme je za njegovih pet minuta.

Odmah nakon pobjede u petoj utakmici, čime su izbjegli eliminaciju iz doigravanja, Curry je poviknuo kroz Oracle Arenu – WE AIN’T GOING HOME, dok su Warriorsi postali deseta ekipa koja je osvojila seriju nakon zaostatka od 3-1.

Curry i suigrači su zaslužili dan odmora, prije nego što počnu pripreme za reprizu prošlogodišnjeg finala protiv LeBron Jamesa i Cleveland Cavaliersa, koji su gladni za osvetom.

Za Curryja postoji još samo jedan korak ka krunisanju povijesne sezone, kao šlag na tortu.

Dvadesetosmogodišnji superstar je prvi jednoglasno izabran MVP regularnog dijela sezone u povijesti lige, uz to postavši prvi košarkaš koji je ubacio preko 400 trica u 82 utakmice (402), prije nego što su ga povrede usporile kada je najviše trebalo.

Prvo ga je mučila povreda skočnog zgloba u prvoj rundi protiv Houston Rocketsa, da bi se nakon povratka poskliznuo na parketu u četvrtoj utakmici, kada je iščašio desno koljeno. Protiv Thundera je krenuo za loptom, preletjevši u gledalište Oracle Arene i zaradivši nateknuće lakta, pa je nekoliko utakmica tražio onu svoju klasičnu kontrolu lopte i sistem šuta od bilo kud.

Međutim, sve je ponovno došlo na svoje.

Njegovi suigrači su dostigli nivo kada ne očekuju ništa osim spektakularnog, čak i kada je Curry povrijeđen i igra na oko 70% mogućnosti. Naučio je blokirati vanjske glasove, znajući da to dolazi sa statusom najboljeg.

To je jedna od stvari koje zaista cijenim kod njega. On je osoba koja se nikada neće promijeniti ni zbog koga. Ne osjeća da se mora bilo kome dokazivati“, izjavio je MVP Finala 2015 Andre Iguodala. „Ostao je dosljedan sebi.“

Curry je ubacio 36 poena u odlučujućem susretu, od toga sedam trojki i podijelivši osam asistencija. Završio je s 32 ubačene trojke ukupno protiv Thundera, što je najviše u sedam utakmica jedne serije doigravanja.

Sretan sam zbog toga, naravno“, komentirao je. „Već sam rekao, veliko je postignuće za nas vratiti se u finale i nastaviti ovo putovanje. Na neki način, uzimam moment za uživanje u tome sa svojim suigračima.“

Za bilo koga ko još uvijek postavlja pitanje u vezi njegovog stava i čvrstoće, dobitnik nagrade Coach of the Year, Steve Kerr, komentira šaljivo: „Zato što izgleda kao da mu je dvanaest godina.“

Možda je prelagano zaboraviti kako je Curry vodio Warriorse do rekordnog starta (24-0) i rekordnog završetka sezone (73-9).

On je dvostruki MVP i način na koji doprinosi svake noći, njegov značaj za ekipu na parketu, čine da podignete antenu opreza još više“, rekao je Clevelandov Kyrie Irving.

Curry želi još samo četiri pobjede, to je sve za što brine. Ma kako god one došle.

Jedna stvar sa Stephom, koju on razumije, sa svim tim priznanjima, MVP nagradama, reklamama i ostalim stvarima, jeste velika odgovornost prema ekipi, organizaciji i fanovima. On to zna“, rekao je Kerr. „Razumije da će biti kritikovan ako igra slabo, jer zvijezdama nije dopuštena slaba igra. Imao je težak početak doigravanja uz borbu s povredama. Mislim da se konačno osjećao fizički spremnim u posljednjih nekoliko utakmica. Taj njegov clutch performans u sedmoj utakmici – to je Steph Curry.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE