Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kerr oduševljen ekipom, dolazi i Ray Allen?

Warriorsi nastavljaju s odličnim izvedbama i pobjedama te su došli do 14 uzastopnih pobjeda. Trener Steve Kerr može biti iznimno zadovoljan svojom momčadi koja igra veoma dobru košarku u oba smjera. Pogledajmo neke statističke podatke: četvrti su po broju poena po utakmici (106,8), treći su po broju skokova (45,7) i drugi su po broju asistencija s čak 25,7 njih po utakmici. Šesti su u ligi po offensive ratingu i zabijaju 107,2 poena na 100 posjeda a primaju 94,5 poena na 100 posjeda i po tome su najbolji u ligi. Net rating odnosno razlika napadačke i obrambene učinkovitosti im je 12,8 i tu su također na vrhu.

Ne čudi nas onda zadovoljstvo u taboru Golden Statea i izjava Kerra:

„Ja mislim da sam najsretniji trener u povijesti lige jer sam naslijedio momčad koja je već ovako dobra.“

Kerru je ovo prvi posao kao trener i zasad ga obavlja bez greške. Prvi je trener u povijesti NBA lige koji je došao do omjera od 19 pobjeda i 2 poraza.

Još jedan bitan čovjek u ovoj franšizi, Bob Myers generalni menadžer momčadi želi gurnuti ekipu još bliže vrhu točnije pojačati je da bude još bolja. Ray Allen je ime koje se spominje u kuloarima.

„Još nije jasno što Ray  želi. Situacija je ovakva: nemamo dovoljno minuta za ponuditi Allenu i to bi moglo naštetiti našoj kemiji.“

Allen je jedan od najboljih šutera u povijesti lige. U najboljoj ligi svijeta je proveo 18 sezona i ovo bi mu bila 19. sezona. Zadnje dvije je igrao u Miami Heatu i s njima osvojio svoj drugi naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE