Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kerr otkrio tajnu uspjeha Warriorsa

Momčad s najboljim omjerom ove godine je Golden State. Warriorsi nakon 18 utakmica imaju 16 pobjeda i zasluženo zauzimaju prvo mjestu u Zapadnoj konferenciji. Steph Curry, razigravač momčadi, među pretendentima je za titulu MVP-a, a Warriorsi su statistički najefikasnija obrambena momčad, a imaju i peti napad lige.

U razgovoru za USA TODAY Sports, trener GS-a Steve Kerr je otkrio tajnu uspjeha.

„Stvarno. Talentirani. Igrači“, rekao je Kerr i dodao: “Stvarno. Sve se u konačnici svede na to. Ova momčad je bila među top 5 defenzivnih momčadi lige prošle sezone, očito imamo puno kvalitete u napadu, pa je fokus bio na poboljšanju napada i zadržati obranu od prošle sezone. To je ono što se dogodilo.“

Usporedio je i svoju momčad s onom Sacramento Kingsa iz 2001/2002. godine, kada su tamo igrali Chris Webber, Mike Bibby i Vlade Divac, s obzirom na to kako obje momčadi imaju kvalitetu na oba kraja parketa.

„Znam da je rijetko pronaći kvalitetne momčadi u oba smjera. Naša momčad je obrambeno sjajna, imamo Boguta koji štiti obruč i mnoštvo svestranih krilnih obrambenih igrača, pa puno preuzimamo. S time se teško nositi jer se poremete protivničke napadačke akcije kada se pokušava napraviti prednost s blokovima, momčadi prestanu dodavati loptu i vrijeme za napad istekne. I činjenica da imamo Harrisona (Barnesa), Andrea (Iguodalu), Klayja (Thompsona) i Draymonda (Greena) – nekolicinu igrača koji mogu čuvati više pozicija – čini stvari mnogo lakšim“, zaključio je Kerr.

Latest Posts

NE PROPUSTITE