Kevin Durant: Bio sam previše opsjednut pobjeđivanjem

Kevin Durant, najbolji igrač Oklahoma City Thundera, priznao je da je tijekom prošle sezone bio previše opsjednut pobjeđivanjem.

Iako je odigrao veličanstvenu sezonu te je bilježio 28 poena po susretu uz šuterske brojke 50-40-90 (50 posto šut iz igre, 40 posto trica, 90 posto slobodna bacanja), svejedno nije bio zadovoljan te je često zbog snova o NBA tituli bio loš prema suigračima.

“Prošle godine sam bio opsjednut s tim. Nisam spavao jer sam toliko želio pobjedu i titulu. Derao sam se na suigrače, suce, trenere. Ljutio sam se jer sam mislio ako odigramo jednu utakmicu loše, da nećemo doći do titule”, rekao je Durant.

Takvo ponašanje je prikazano s čak 12 tehničkih pogrešaka prošle sezone, više nego u svih pet sezona prije. Durant je osjećao da mora igrati savršeno svaku utakmicu i da usput održi svoju momčad na tom standardu.

“Za mene je to bilo ‘ako promašim ovaj šut, promašit ću i u šestoj utakmici finala, ako ne igramo dobru obranu danas, nećemo ni u velikom finalu’. Tako sam razmišljao, došao bih kući i bio bih strašno ljut zbog malih stvari”, nastavio je Durant.

Snovi o tituli su prošle sezone završili u polufinalu Zapadne konferencije kada je Oklahoma, bez ozlijeđenog Russella Westbrooka, eliminirana od strane Memphis Grizzliesa u pet utakmica. Godinu zreliji Durant će ove godine promijeniti ponašanje.

“Neću dopustiti da mi takve stvari preuzmu misli. Naravno da želim pobijediti, ali neću biti opsjednut s tim. Radit ću da pomognem svojoj ekipi, ali neću biti isti kao prošle sezone, tako više ne ide”, zaključio je Durant.