Friday, August 19, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant: Bio sam previše opsjednut pobjeđivanjem

Kevin Durant, najbolji igrač Oklahoma City Thundera, priznao je da je tijekom prošle sezone bio previše opsjednut pobjeđivanjem.

- Advertisement -

Iako je odigrao veličanstvenu sezonu te je bilježio 28 poena po susretu uz šuterske brojke 50-40-90 (50 posto šut iz igre, 40 posto trica, 90 posto slobodna bacanja), svejedno nije bio zadovoljan te je često zbog snova o NBA tituli bio loš prema suigračima.

“Prošle godine sam bio opsjednut s tim. Nisam spavao jer sam toliko želio pobjedu i titulu. Derao sam se na suigrače, suce, trenere. Ljutio sam se jer sam mislio ako odigramo jednu utakmicu loše, da nećemo doći do titule”, rekao je Durant.

Takvo ponašanje je prikazano s čak 12 tehničkih pogrešaka prošle sezone, više nego u svih pet sezona prije. Durant je osjećao da mora igrati savršeno svaku utakmicu i da usput održi svoju momčad na tom standardu.

- Advertisement -

“Za mene je to bilo ‘ako promašim ovaj šut, promašit ću i u šestoj utakmici finala, ako ne igramo dobru obranu danas, nećemo ni u velikom finalu’. Tako sam razmišljao, došao bih kući i bio bih strašno ljut zbog malih stvari”, nastavio je Durant.

Snovi o tituli su prošle sezone završili u polufinalu Zapadne konferencije kada je Oklahoma, bez ozlijeđenog Russella Westbrooka, eliminirana od strane Memphis Grizzliesa u pet utakmica. Godinu zreliji Durant će ove godine promijeniti ponašanje.

“Neću dopustiti da mi takve stvari preuzmu misli. Naravno da želim pobijediti, ali neću biti opsjednut s tim. Radit ću da pomognem svojoj ekipi, ali neću biti isti kao prošle sezone, tako više ne ide”, zaključio je Durant.

Latest Posts

NE PROPUSTITE