Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dinamičnio duo Thundera uskoro na parketu

Dobre vijesti u Oklahomi ove sezone su prava rijetkost. Sve je počelo frakturom noge Kevina Duranta, zbog koje je morao na operaciju, a zatim i lomom ruke Russella Westbrooka u drugoj utakmici sezone protiv Los Angeles Clippersa. Od tog trenutka kola ekipe Thundersa su krenula nizbrdo.

Bez svoje dvije najveće zvijezde Oklahoma je na užasnom omjeru 3-11 i zauzimaju posljednje mjesto u zapadnoj konferenciji. Ali ipak se nazire svijetlo na kraju tunela jer su se Durant i Westbrook vratili ekipnim treninzima i uskoro bi ih mogli očekivati na terenu. “Jako su dobro radili zadnjih dana,“ rekao je trener Scott Brooks.

Za Duranta se prognoziralo da će s terena izbivati 6-8 tjedana (ovo mu je peti tjedan), dok se za Russa očekivalo da će propustiti 4-6 tjedana, a prošla su tek nešto više od tri. Izgleda da su se obojica vratila brže nego što je to bilo očekivano i mogli bi se vratiti već krajem idućeg tjedna. Najraniji mogući povratak Westbrooka je u petak protiv Knicksa, jer je Ish Smith i dalje pod desetodnevnim ugovorom, a Oklahoma ga je bila prisiljena potpisati zbog višestrukih ozljeda igrača u klubu.

Thunderima treba što brži povratak svoje dvije najveće zvijezde, ako se žele dokopati doigravanja. Još ako znamo činjenicu da Pelicansi zatvaraju krug prvih deset ekipa koje imaju pozitivan omjer. Usporedimo li prošle godine osmoplasirani Dallas koji je imao omjer 49-33, uz činjenicu da je zapad ove sezone još jači (uz prošlogodišnje ekipe tu su još Kingsi, Pelicansi i Sunsi), vjerojatno će Oklahomi do kraja sezone trebati oko 50-ak pobjeda u preostalih 68 utakmica. Durant i Russell će očigledno imati velik teret na svojim leđima i moraju pokrenuti neku ludu seriju kako bi se u Oklahomu vratila nada za prvi naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE