Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant je MVP sezone 2013/14

Kevin Durant je uzeo dosad najveći individualni trofej u svojoj karijeri. 25-godišnji krilni igrač Oklahoma City Thundera proglašen je najkorisnijim igračem ovogodišnje regularne sezone.

Zvijezda OKC-a je u glasovanju dobila 119 glasova za prvo mjesto. Nakon dva uzastopna MVP trofeja, LeBron James se ovaj put našao na drugom mjestu. Igrač Miami Heata je dobio šest glasova za prvo mjesto. Iza dvojice ponajboljih igrača lige smjestili su se redom Blake Griffin, Joakim Noah i James Harden.

Izuzetno je i nezaustavljivo djelovao Kevin Durant tijekom cijele sezone. Osvojio je četvrti naslov najboljeg strijelca lige u proteklih pet godina. Prestigao je niz velikog Michaela Jordana po uzastopnom broju utakmica s najmanje ubačenih 25 koševa. Durant je stao na brojci od 41. utakmice u nizu kada je imao 23 poena protiv Sacramenta, a u zadnjoj četvrtini nije ni ulazio u igru. U prosjeku je bilježio 32 poena uz 7,4 skoka i 5,5 asistencija. Svemu tome je pridodao 1,3 ukradenu loptu i 0,7 blokada po utakmici, šutiravši iz igre 50 posto.

Posebno se istaknuo u periodu kada je njegova momčad igrala bez ozlijeđenog Russella Westbrooka koji na njegov račun šalje samo riječi hvale.

“Bio je najkonzistentniji igrač cijele sezone”, izjavio je Westbrook na kraju sezone i dodao kako je Durant napravio veliki posao vodeći ekipu tamo gdje se nalaze. S njegovim izborom za MVP-a se složio i James koji je rekao kako je Durant odigrao sjajnu MVP sezonu.

Vodio je Oklahomu do drugog mjesta na zapadnoj konferenciji s omjerom 59-33.

“On radi sve”, rekao je trener New Orleansa Monty Williams. “Nemoguće se je sjetiti nekog visokog igrača koji radi ovo što on radi svaku večer. Šutira izvana sa samopouzdanjem, prodire u reket i zakucava, a povrh svega – on je sjajan suigrač i dobra osoba.”

Durant napreduje iz sezone u sezonu. Nekoliko je puta izjavio kako mu je dosadilo uvijek biti drugi i sada je uspio u ispunjenju jednog od svojih ciljeva. Sljedeći je na rasporedu prsten prvaka. U drugom krugu doigravanja, Oklahoma je poražena u prvoj utakmici od Clippersa. Sigurno je da će pokušati izjednačiti seriju, a posebna će mu motivacija za dobru igru biti i ova MVP nagrada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE