Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant: Jednostavno nisam htio povratak u rodni grad

Prije godinu ili dvije, u Washingtonu je vladala neka posebna atmosfera i tinjala je nada da će na ljeto potpisati Kevina Duranta. LeBron James se tek vratio u Cleveland kao odbjegli sin, a navijači kao da su očekivali nastavak trenda, odnosno da će se i neke druge zvijezde vratiti u rodne gradove. Wizardsi su trebali još jednu zvijezdu, imali su prostora u salary capu, pa je cijela priča oko Durantovog povratka imala nekog smisla.

Osim toga da se mnogi igrači ne žele vratiti kući. Barem ne da igraju.

Durant je jedan od njih, a to je i potvrdio u intervjuu za Washington Post.

Ne želim otvarati neke teme iz prošlosti, ali zaista nisam htio igrati kod kuće“, rekao je MVP iz 2014. godine. „To nema veze s navijačima. Biti kući, to je bio tako sretan dio mog života – igrati kod kuće, biti s prijateljima i porodicom svakoga dana. Ali to je dio mog života koji je bio i prošao.“

Jednostavno želim izgraditi nešto drugo, kao čovjek koji živi i radi u drugom dijelu države. Učinio sam sve što sam trebao u regionu D.C. – Maryland – Virginia, a sada je vrijeme da uradim nešto drugo. Dakle taj dio života je iza mene i to je normalan proces za jednu osobu. Data odluka nije imala veze s košarkom, navijačima ili gradom.“

Naravno da svaki fan Wizardsa neće stvari vidjeti ovim očima, ali i to je za shvatiti. Ponekad u životu trebamo promjenu smjera i za Duranta bi ovo bio korak unazad, prema prošlosti. Onaj koji je napravio prema Golden Stateu, donio mu je dobre stvari, barem za sada.

I KD nije sam u ovome. Mnogi igrači vide dosta dodatnog stresa u povratku kući, što u dodatnim očekivanjima i zahtjevima od porodice i prijatelja (žicanje za karte, pa čak i novac*), te ih to jednostavno odbija.

*Poznat nam je slučaj Antoinea Walkera koji je podnio zahtjev za bankrot 2010. godine, a kasnije je u javnost izašao podatak da je na vrhuncu zarade izdržavao oko 70 članova porodice i prijatelja.

Ideja povratka Blakea Griffina u Oklahomu je još jedan slučaj, te možda takav scenario ne odgovara tipu osobe kakva je on danas. Russellu Westbrooku je izgleda dobro u Thunderu i nema želju za povratkom u Los Angeles (ali možda Paul George ima). Svaki igrač je poseban slučaj, baš kao i priče koje se vežu uz njihovo odrastanje i život u rodnom gradu.

Durant je odlučio za sebe i stavio točku na cijelu priču.

Latest Posts

NE PROPUSTITE