Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant: Jednostavno nisam htio povratak u rodni grad

Prije godinu ili dvije, u Washingtonu je vladala neka posebna atmosfera i tinjala je nada da će na ljeto potpisati Kevina Duranta. LeBron James se tek vratio u Cleveland kao odbjegli sin, a navijači kao da su očekivali nastavak trenda, odnosno da će se i neke druge zvijezde vratiti u rodne gradove. Wizardsi su trebali još jednu zvijezdu, imali su prostora u salary capu, pa je cijela priča oko Durantovog povratka imala nekog smisla.

- Advertisement -

Osim toga da se mnogi igrači ne žele vratiti kući. Barem ne da igraju.

Durant je jedan od njih, a to je i potvrdio u intervjuu za Washington Post.

Ne želim otvarati neke teme iz prošlosti, ali zaista nisam htio igrati kod kuće“, rekao je MVP iz 2014. godine. „To nema veze s navijačima. Biti kući, to je bio tako sretan dio mog života – igrati kod kuće, biti s prijateljima i porodicom svakoga dana. Ali to je dio mog života koji je bio i prošao.“

- Advertisement -

Jednostavno želim izgraditi nešto drugo, kao čovjek koji živi i radi u drugom dijelu države. Učinio sam sve što sam trebao u regionu D.C. – Maryland – Virginia, a sada je vrijeme da uradim nešto drugo. Dakle taj dio života je iza mene i to je normalan proces za jednu osobu. Data odluka nije imala veze s košarkom, navijačima ili gradom.“

Naravno da svaki fan Wizardsa neće stvari vidjeti ovim očima, ali i to je za shvatiti. Ponekad u životu trebamo promjenu smjera i za Duranta bi ovo bio korak unazad, prema prošlosti. Onaj koji je napravio prema Golden Stateu, donio mu je dobre stvari, barem za sada.

I KD nije sam u ovome. Mnogi igrači vide dosta dodatnog stresa u povratku kući, što u dodatnim očekivanjima i zahtjevima od porodice i prijatelja (žicanje za karte, pa čak i novac*), te ih to jednostavno odbija.

*Poznat nam je slučaj Antoinea Walkera koji je podnio zahtjev za bankrot 2010. godine, a kasnije je u javnost izašao podatak da je na vrhuncu zarade izdržavao oko 70 članova porodice i prijatelja.

Ideja povratka Blakea Griffina u Oklahomu je još jedan slučaj, te možda takav scenario ne odgovara tipu osobe kakva je on danas. Russellu Westbrooku je izgleda dobro u Thunderu i nema želju za povratkom u Los Angeles (ali možda Paul George ima). Svaki igrač je poseban slučaj, baš kao i priče koje se vežu uz njihovo odrastanje i život u rodnom gradu.

Durant je odlučio za sebe i stavio točku na cijelu priču.

Latest Posts

NE PROPUSTITE