Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant: Kobe je bio naš Michael Jordan

Nakon objave da se koncem ove sezone veliki Kobe Bryant povlači iz igre u koju je, kako i sam kaže, zaljubljen, krenule su reakcije čitave lige na tu objavu. Najdalje je sigurno otišao Kevin Durant koji je svoju zahvalnost prema Bryantu izrazio kroz mržnju za sve medije koji su se koncentrirali na loše igre velike legende Lakersa.

Durant je u svom rantu rekao: „Kobe je bio moj idol. Studirao sam njegovu igru, želio sam biti kao on. On je bio naš Michael Jordan. Gledao sam Jordana pri kraju karijere kada je bio u Wizardsima i tada je Kobe iskočio kao taj naš Jordan. Ove godine sam se razočarao u medije i kako ste ga tretirali. On je legenda a sve što čujem je kako on loše igra, loše šutira, on treba da ide… Vi ste ste tretirali jednu takvu legendu tako loše i meni se to nije svidjelo. Nadam se da sada možete biti puno bolji prema njemu, jer je stvarno tužno kako ste legendu tretirali. On je jednostavno imao imao strašnu karijeru, igrač je koji je zauvijek promijenio igru za mene i mentalno i fizički. On meni znači mnogo u smislu košarke. On je čovjek koga ću stalno gledati kada mi bude trebao savjet za bilo što. On je jednostavno briljantan i inteligentan igrač i tužno mi je vidjeti ga kako ide. On je ostavio ogroman trag na igru.“              

Moram reći kako se slažem sa Durantom. Da, naravno, Kobe ima lošu sezonu ali što smo mi to očekivali? Mislim kako je svatko znao kako mu je ovo zadnja sezona, a Lakersi svakako neće u playoff, čak i da Kobe ne šuta 30 šuteva po utakmici. Kao što je i sam rekao nakon utakmice sa Warriorsima, nema mnogo razlike i da on pogađa šuteve. Uostalom, nakon dvije nepune sezone koje je završio ranije zbog ozljeda i zbog naravno starosti, Kobe više nije isti. Svejedno, i da šuta 0-20, mislim kako iz nekog poštovanja koje je zaradio tokom 20 godina u ligi, njega ne treba spominjati u negativnom kontekstu. Ove godine čak ne treba da ismijavamo loše igre Crne Mambe, već da slavimo sve one dobre u njegovoj 20-godišnjoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE