Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant na poziciji centra protiv Warriorsa?

Najzanimljiviji susret večeri zasigurno nas očekuje u Oaklandu. Vodećim Golden State Warriorsima u goste dolazi treća ekipa Zapada, Oklahoma City Thunder.

Golden State poznat je po svojoj small-ball postavi u kojoj 201 cm visoki Draymond Green igra na poziciji centra. Može li im se Thunder suprostaviti na takav način, koristeći nešto višega, ali pokretnijeg Kevina Duranta kao centra?

Vidjeti ćemo kakav bude tijek utakmice. Mislim da je Kevin jako pametan i da je sposoban naučiti sve.”, izjavio je trener Thundera Billy Donovan. Thunderova dosadašnja small-ball petorka (Russell Westbrook, Dion Waiters, Anthony Morrow, Kevin Durant, Serge Ibaka), statistički je druga najbolja u NBA-u sa 134,6 poena na 100 posjeda, no i dalje puno zaostaje za Warriorsima, pogotovo u obrambenom dijelu gdje na 100 posjeda, primaju čak 22 koša više.

Durant ove sezone igra 36 minuta po utakmici, od kojih jednu četvrtinu provodi na poziciji krilnog centra, a ostatak na svojem prirodnom niskom krilu. U prosjeku bilježi 27,4 poena uz 8 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE