Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant oštro odgovorio kritičarima

Kevin Durant, aktualni najbolji strijelac i najkorisniji igrač NBA lige, u novu sezonu ulazi s gorkim okusom u ustima nakon kritika koje su mu upućene zbog neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Durant je napomenuo kako nije istina da je turnir propustio zbog pritiska sponzora što je spominjalo dosta medija. MVP lige je rekao kako je na odluku jedino utjecao umor i oporavak za novu NBA sezonu.

”To je bila teška odluka jer sam stvarno želio igrati. Da sam mogao igrati smo utakmice, to bi bilo savršeno, ali putovanja i treninzi bi me dotukli. Tu sam rekao da se moram pripremati za novu sezonu i odustati.”

”Volim trenera Mikea Krzyzewskog i direktora Colangela zato što oni shvaćaju sve. Nisam htio baciti sjenu na njihov posao tako da sam se zbog toga osjećao loše. Istovremeno sam morao to napraviti za sebe, a ovo mi je prva odluka u košarci gdje sam sebe stavio na prvo mjesto. Bio sam malo sebičan, a je neke ljude, zapravo dosta ljudi, učinilo gnjevnima.”

Durant je za kraj imao poruku za one koji ne razumiju njegovu odluku: ”Ozbiljno, da vam budem iskren, rekao sam ‘je… njih’, to isto možete napisati. Bio sam sretan kada sam dobio sve kritike jer ću naučiti kako ih prihvatiti i ne brinuti se zbog toga što netko ima reći. Čuo sam sve, kako me nije briga za moju državu, kako sam mekan, ali nije me briga. Ti me ljudi ne poznatu, ne znaju koliko sam rada uložio, ne znaju što sam radio na FIBA turnirima prije, tako da me to još dodatno ojačalo.”

Durant je najavio da bi se u reprezentaciju mogao vratiti 2016. godine, pred Olimpijadu u RIo de Janeiru, a ostatak njegovog gigantskog intervjua za USA Today možete pročitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE