Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Durant se povukao iz košarkaške ekipe SAD-a

Kevin Durant, MVP NBA lige iz Oklahoma City Thundera u četvrtak je objavio kako neće nastupati na nadolazećem košarkaškom svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Kao razlog naveo je psihički i fizički umor.

Direktor reprezentacije SAD-a Jerry Colangelo rekao je da se Durant obratio njemu i treneru Mikeu Krzyzewskom u četvrtak poslijepodne kako je “jednostavno psihički i fizički umoran od NBA sezone i njegovih svakodnevnih obaveza.”

“Ovo je bila veoma teška odluka za mene jer sam jako ponosan što mogu predstavljati ovu državu”, rekao je Durant u priopćenju. “Znam da dugujem svojim suigračima, no na trening kampu sam shvatio da ne mogu ispuniti svoje obveze prema momčadi sa stajališta energije.”

Tako su nastavljeni brojni otkazi za Amerikance. Od svjetskog prvenstva odustao je i Paul George nakon vanjskog prijeloma noge, a ranije su od prvenstva odustali All-Star igrači poput Kevina Lovea, Blakea Griffina i LaMarcusa Aldridgea, kao i MVP NBA finala Kawhi Leonard.

Kevin Durant proglašen je kao MVP svjetskog prvenstva 2010. godine prevodeći svoju ekipu do zlatne medalje, prve nakon 1994. godine. Zlato je također osvojio i 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu.

On već osam godina nastupa za reprezentaciju, i mnogo je pridonio svojoj zemlji i naravno da će na ovom svjetskom prvenstvu jako nedostajati. Upravo SAD-u kladionice daju najveće šanse za osvajanje, a slijede ih domaćin Španjolska. Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 30. kolovoza do 14. rujna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE