Thursday, February 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Garnett: “Kladili smo se da će onaj koji zakuca preko Yao Minga dobiti milijun dolara”

Yao Ming jedan je igrač koji je u reketu dominirao na način na koji je malo tko mogao. Visine od čak 229 centimetara i težine od 140 kilograma je bio nezaustavljiv.

Mingova veličina i vještina bile su toliko zastrašujuće da su reprezentativci SAD-a “bacili” okladu od čak milijun dolara, a ulog je bilo zakucavanje preko Yao Minga. Evo priče koju je ispričao Kevin Garnett tijekom intervjua s Alexom Wongom iz Yahoo Sportsa:

“Prije svega, a to ljudi nisu znali, smo mi imali raspravu o Yao Mingu. Čitava reprezemtacija SAD-a je imala okladu od milijun dolara, a glavni ulog je bio tko će biti prva osoba koja je zakucala preko njega. Nitko od nas nije. Svi smo pokušali zakucati preko njega, ali on bi nas ili blokirao ili bismo promašili. Dakle, prvo što sam pomislio kad sam vidio Vincea kako zakucava preko Frederica bilo je “uh čovječe, osvojio si milijun dolara.” Ali tada sam shvatio da to nije Yao. Gurnuo sam Vincea, a ako pogledate snimku, on me slučajno gotovo udario po licu. No, moja prva misao bila je kako je on osvojio milijun dolara.”

Carterovo zakucavanje preko Frederica Weisa na Olimpijskim igrama 2000. godine, jedan je od najupečatljivijih trenutaka u povijesti olimpijske košarke. Postoji razlog zašto je oklada bila toliko vrijedna jer ideja zakucavanja preko Yao Minga je prilično nemoguća, iako je nekim igračima to uspjelo (video 1:42 minuta – Pau Gasol).

Latest Posts

NE PROPUSTITE