Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Garnett: “Thon Maker će jednog dana biti MVP”

Kevin Garnett, jedan od najboljih krilnih centara koji je ikada igrao košarku, trenutno uživa u igračkoj mirovini, no još uvijek je itekako dio NBA košarkaškog svijeta.

Kako to inače biva, umirovljeni košarkaši veliki dio vremena provode pomažući mladim igračima u razvoju, a Garnett je individulano radio s mladim centrom Milwaukee Bucksa – Thonom Makerom. 216 centimetara visoki košarkaš igra svoju drugu sezonu u elitnom košarkaškom društvu, a u 72 odigrane utakmice upisao je skromne prosjeke od 4,1 poena i 2,3 skokova za 11,6 minuta na parketu.

Nakon nekoliko odrađenih treninga, najkorisniji igrač lige iz 2004. godine imao je samo riječi hvale za perspektivnog mladića.

“Thon Maker me jako podsjeća na mene kada sam bio u njegovim godinama. Zaljubljen je u košarku, još je vrlo mlad te je atletski vrlo sposoban. Također posjeduje dobre košarkaške vještine – ima mekanu ruku, za svoju visinu je jako agilan, dok mu je rad nogu izvrstan. Bez problema može zabijati šuteve iza linije za tri poena”, rekao je bivši košarkaš Timberwolvesa, Celticsa i Netsa za Bleacher Report.

Garnett je tijekom svoje karijere osvojio brojne nagrade, osim spomenute titule MVP-ja, bio je najbolji obrambeni igrač NBA lige, osvojio je prsten s Bostonom 2008. godine te je 15 puta odabran u All-Star momčad, stoga njegove riječi imaju određenu težinu u svijetu košarke.

Ali, Kevin se nije zaustavio na pohvalama za mladog centra, nego je donio i hrabru predikciju, s kojom se vjerojatno nitko ne bi složio u ovom trenutku:

“Thon će jednog dana biti MVP lige. Zapišite si to negdje. Ima talent za takav uspjeh, ali i veliku želju i volju za radom, kojim bi mogao doći do takve razine igre.”

Zasada se ovakva izjava čini kao veliko preuveličavanje, no možda KG zna nešto što mi ne znamo. Ne preostaje nam ništa drugo, nego uživati u košarci i vidjeti hoće li se predviđanja Kevina Garnetta ostvariti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE