Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love bi mogao startati na poziciji centra ove sezone

Cleveland Cavaliersi osvojili su svoj prvi naslov NBA prvaka 2016. godine u jako uzbudljivom finalu protiv Golden State Warriorsa. Momčad iz Oaklanda im se na pravi način revanširala u ovogodišnjem finalu, te pojačana Kevinom Durantom lakoćom osvojila naslov prvaka. Sve je to nagnalo upravu Cavaliersa na velike promjene u igračkom kadru. Dolaskom Wadea, Rosea i Thomasa stvorila se prava gužva na bekovskim pozicijama.

S druge strane, Cavaliersi već dugo nisu zadovoljni igrom svog glavnog centra Tristana Thompsona. Nakon treninga u subotu pojavila se informacija kako bi na njegovoj poziciji ove sezone mogao startati Kevin Love, dok bi Tristan mogao svoje minute tražiti s klupe. Love nema puno iskustva na poziciji centra, na kojoj bi igrao kada bi se trener Tyronn Lue odlučio na small-ball petorku, te ostaje za vidjeti kako bi se on uklopio u igru Cavsa na novoj poziciji. Na njegovoj dosadašnjoj poziciji tako bi startao Jae Crowder koji je stigao ovo ljeto iz Bostona.

Love je ovaj tjedan odradio par treninga na poziciji centra. Čini se da je Lue zadovoljan ovom varijantom igre i mogao bi je koristiti ove sezone. Posebno je istaknuo kako će Cleveland igrati više akcija za Lovea ove sezone, te da će ova godina za njega biti jedna velika prilika. Ostaje upitnici o obrambenom dijelu igre jer je ipak Thompson fizički jači igrač.

Cleveland Cavaliersi sezonu otvaraju na domaćem terenu protiv Boston Celticsa. Bit će to repriza prošlosezonskog finala Istočne konferencije u kojem su Cavaliersi slavili s 4:1 u pobjedama, te prvi ogled Kyrieja Irvinga protiv LeBrona Jamesa nakon njegova odlaska u Boston.

Latest Posts

NE PROPUSTITE