Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love: Došao sam u Cleveland jer želim pobjeđivati

Uz LeBrona Jamesa, Cleveland Cavaelirsi imaju još jednog esejistu u ekipi. Bivši igrač Minnesote, Kevin Love napisao je esej pod nazivom „How I Spent My Summer Vacation“ u kojemu je objasnio razloge odlaska iz Minnesote, opisao svoje ljetne praznike i atmosferu u novom klubu u kojemu je okružen s nekolicinom igrača s NBA prstenom.

Odrastao sam, i osobno i profesionalno, tijekom igranja za Wolvese“, objašnjava Love. „Ja ću biti prvi koji će reći da nisam uvijek sve napravio savršeno. Nije se lako nositi s porazima kada si u ranim dvadesetima. Bilo je trenutaka kada nije bilo lako biti oko mene u svlačionici. Teško je biti lider kada nemaš model po kojemu trebaš pobjeđivati, ili kada ne znaš kako pobjeđivanje u NBA-u zapravo izgleda.“

„Ne tražim izgovore. Imao sam najbolje brojke u karijeri prošle sezone i opet nismo ušli u doigravanje. Neke napade je bilo teško istrpjeti – naučio sam da očito postoji nešto kao što su „prazne brojke“ (Pokušat ću zapamtiti važnost toga kada ću se sljedeći put gurati za skok s Timom Duncanom).

U eseju Love piše i o iskustvu prvog putovanja s novom momčadi u Rio de Janeiro na predsezonsku utakmicu. Kako je uživao razgovarati s igračima koji već imaju titule NBA prvaka i mnoštvo iskustva u doigravanju. Priznao je kako se tada osjećao kao prvog dana škole.

Na pitanja o tome tko je drugi, a tko treći kotačić u momčadi, odbacio je uopće takvo razmišljanje.

„Ne zanima me. Nikada nisam igrao playoff utakmicu. Došao sam u Cleveland jer želim pobjeđivati. Uzet ću metlu i pomesti pod ako mi to donose NBA titulu“, zaključuje Love.

Latest Posts

NE PROPUSTITE