Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love i službeno u Clevelandu

Nakon LeBrona Jamesa, najveći prijelaz ovog ljeta je okončan. Kevin Love je konačno stigao u Cleveland Cavalierse i sada s Jamesom, Irvingom i ostalom ekipom čini izuzetno snažnu momčad sposobnu boriti se odmah za naslov prvaka.

Dogovor između tri ekipe je konačno dogovoren, čekalo se samo dopuštenje da Andrew Wiggins može potpisati novi ugovor. U dogovoru sudjeluju Cleveland, Minnesota i Philadelphia. Put Minnesote odlaze Andrew Wiggins, Anthony Bennett i Thaddeus Young, dok Philadelphia dobiva Luc Richard Mbah Moutea, Alekseja Shved, pick prve runde NBA drafta 2015. godine.

Očigledni pobjednik ovoga dogovora su Cavaliersi, koji se već mogu smatrati ekipom koja se bori za naslov. Ovo ljeto su dobili i novog trenera Davida Blatta. Imaju sjajnu ekipu, točnije sjajan trojac James, Love i Irving uz nekoliko mladih i talentiranih igrača kao Thristan Thompson i Dion Waiters, te i onih iskusnijih kao Mike Miller.

Minnesota je u dogovoru izgubila glavnog igrača, no to ništa ne znači, pošto su složili veoma mladu momčad. Uz Rickyja Rubija, Nikolu Pekovića, tu su novaci poput prvog picka Andrewa Wigginsa od kojeg se očekuje da za nekoliko sezona postane prava NBA zvijezda, Zacha LaVinea, Chasea Budingera i pridošlicu iz Philadelphije Thaddeusa Younga. Možda nije playoff momčad, no izuzetna je dobra i ima mnogo potencijala.

Philadelphia za sada također ima mladu momčad. Oni se neće moći boriti za playoff, no kroz nekoliko sezona mogu sagraditi mladu momčad s kojom će moći nešto više. Prošle sezone je njihov Michael Carter-Williams proglašen rookiejem godine. Mnogo se oslanjanju na NBA draft, a rezultate ćemo vidjeti sljedeće sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE