Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love: Lebron me obavijestio o promjeni pozicije, a ne trener

Kevin Love, igrač Cleveland Cavaliersa, će iduću sezonu započeti kao startni centar. U intervjuu koji je prije pripremne utakmice protiv Chicaga dao ESPN-u, objasnio je kako je saznao za to.

“Prije trening kampa sam znao da postoji mogućnost da ću više igrati na poziciji centra, ali nismo službeno razgovarali o tome”, objasnio je Love. “No trećeg dana trening kampa dogodilo se nešto smiješno. Imao sam pitanje o određenoj stavki obrane te pokrivanju igrača različitih pozicija, a LeBron James me je prekinuo i rekao: ‘Znaš da ćeš biti na petici, zar ne?’ Pogledao sam ga i nisam potpuno razumio da će biti tako. Ne da bih trenirao ili učinio nešto drugačije, već sam počeo više razmišljati o tome, nekako sam znao da će vjerojatno biti tako te sam polako prihvatio tu situaciju i počeo joj se prilagođavati. “

Cavaliersi će morati proći proces prilagodbe, pošto je došlo dosta novih igrača. U tom procesu prilagodbe će pokušati uklopiti tri nova igrača u startnu petorku – Dwyanea Wadea, Derricka Rosea i Jaea Crowdera. Isaiah Thomas, koji se oporavlja od ozljede, također će se morati prilagoditi ekipi krajem prosinca, kada je predviđen njegov povratak. Cavaliersi trenutno i nisu u najboljoj formi, što najbolje pokazuje trenutni skor u predsezonskim utakmicama (0-4).

“Naravno da ćemo biti bolji tijekom sezone. U svakom slučaju, trebali bismo biti bolji nego danas”, rekao je trener Tyronn Lue nakon poraza od Chicaga.

Love, koji je u utorak imao lošu šutersku večer (ukupno je šutirao 1/12), složio se sa svojim trenerom:

“Ne možemo previše razglabati o tome. To je predsezona, istina je da ne igramo dobro, bilo je ružno, no toga će uvijek biti. Potrudit ćemo se neke stvari ispraviti, a dokle god se budemo trudili, dobre stvari će se događati “, rekao je novi startni centar Cavsa.

Kevin Love je u karijeri ukupno odigrao 576 utakmica te je na prosjecima od 18,4 koševa, 11,5 skokova i 2,4 asistencije po utakmici. U sezoni 2015/16 osvojio je za sada jedini naslov prvaka NBA lige, pobjedivši s Cleveland Cavaliersima u finalu Golden State Warriorse rezultatom 4-3.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE