Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love najviše napredovao

Zvijezda Timberwolvesa, Kevin Love osvojio je nagradu za igraèa godine koji je najviše napredovao. Ovo nije nikakvo iznenaðenje za sve ljubitelje NBA lige koji su ove sezone pratili njegove igre.

Iako je bilo mnogo igraèa koji su mogli osvojiti ovu nagradu, prvenstveno Russell Westbrook i Kris Humphries, Love je definitivno zaslužio ovu priznanje.

Sve je poèelo prošlog ljeta kada je vodstvo Timberwolvesa poslalo tadašnjeg njihovog najboljeg igraèa Ala Jeffersona u Salt Lake City i na taj naèin omoguæili Loveu da nam pokaže sve što zna. Ove sezone Love je igrao sedam minuta više nego prošle, te je bilježio brojke od 20,2 poena i 15,2 skokova uz 47 % uspješnosti šuta iz igre, što je u odnosu na prošlu sezonu bolje za 6 koševa i 4 skoka po utakmici.

Brojka od 15,2 skoka donijela mu je titulu najboljeg skakaèa lige, imao je nevjerojatna 53 uzastopna double-double uèinka, najviše u povijesti NBA lige, te 64 ukupno u sezoni što mu je donijelo drugo mjesto iza Dwighta Howarda koji ih je sakupio 66. Treba napomenuti da je propustio posljednjih nekoliko utakmica sezone zbog ozljede, pa nije uspio ostati na prvom mjestu i u toj kategoriji.

Kevin Love ove je sezone odigrao i svoju prvu All–Star utakmicu u koju je bio uvršten kao zamjena za Kineza Yao Minga, kojeg su navijaèi izabrali u poèetnu petorku Zapada, ali nije mogao igrati zbog ozljede, pa je prvo ime NBA lige, David Stern odabrao Lovea kao njegovu zamjenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE