Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love odlazi u Cleveland, Wiggins u Minnesotu

Napokon je dogovorena razmjena o kojoj se dugo vremena priča. Kevin Love, jedan od ponajboljih krilnih centara NBA lige, svoju će karijeru nastaviti u Cleveland Cavaliersima. Adrian Wojnarowski, novinar Yahoo Sportsa, saznaje kako će u suprotnom smjeru otići Andrew Wiggins, Anthony Bennett i zaštićeni izbor prve runde drafta 2015. godine.

Razmjena bi službeno trebala biti provedena 23. kolovoza jer je Wiggins potpisao rookie ugovor s Clevelandom pa ne može biti razmijenjen mjesec dana od potpisa. Iako se ranije špekuliralo kako bi u razmjenu mogla biti uključena i treća momčad, spominjala se Philadelphia, do toga neće doći.

Cleveland očekuje da će Love sljedeće godine potpisati novi maksimalan ugovor s Cavaliersima vrijedan više od 120 milijuna dolara u razdoblju od 5 godina.

Love je dugo vremena bio nezadovoljan u Minnesoti i sada se pridružuje LeBronu Jamesu i Kyrieju Irvingu u borbi za naslov prvaka. Ovom razmjenom Cavaliersi zasigurno postaju jedan od dva glavna favorita za osvajanje Istoka.

Za 25-godišnjeg krilnog centra Cleveland se morao odreći dva svoja zadnja prva izbora na draftu. Andrew Wiggins, mladi krilni igrač s vrhunskim potencijalom, je bio glavni razlog zbog kojeg se Minnesota odlučila za ovaj potez. Također, više se očekuje i od Bennetta koji je imao slabu rookie sezonu.

Kevin Love je svojoj dosadašnjoj karijeri tri puta bio All-Star, a prošle je sezone prosječno ubacivao 26 poena uz 12,5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE