Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Love: Ostajem u Clevelandu, želim pobjeđivati

Nakon odlaska iz Minnesote Kevin Love prvi put je osjetio playoff igru ove godine u dresu Cavaliersa ali to je potrajalo kratko, jer ga je povrijedio centar Celticsa Kelly Olynyk u finalnoj utakmici prve runde. Ovaj krilni centar zamišljen je kao treći kotačić u glavnom dijelu mašinerije Cavsa ali zbog umanjene uloge ove godine počele su priče da neće iskoristiti svoju player opciju, odnosno da će napustiti Cleveland.

Ipak, ove priče je sve demantirao svojim izjavama poslije sinoćnje utakmice kada je novinarima ESPN-a ovo rekao: „Nikad u životu nisam htio više da budem dio neke utakmice kao ove. Bilo mi je zabavno gledati utakmicu jer želim da budem tu za trenutke poput ovih. Naravno da bi radije da sam na terenu, da pomažem svojim sugiračima jer sam vidio mnogo segmenata u kojima bi mogao pomoći.“ 

Na vrlo direktno pitanje da li ostaje u Ohiu imao je vrlo direktan odgovor: „Ostajem. Ja želim pobjeđivati.“ Upitan za priče o odlasku iz ove ekipe rekao je: „Tako svijet danas funkcionira. Ljudi mnogo pričaju i govore sebi jednu laž toliko da povjeruju u istu, a onda se priča mijenja. Moja priča je ista od početka. Nastaviti ću podržavati ove momke i poslije sezone ću pričati samo sa Clevelandom.“ Ovaj jaki demantij sa žalošću vjerovatno čitaju predstavnici Lakersa koji su računali na određenu povijest koju Love ima sa Los Angelesom s obzirom da je bio na UCLA sveučilištu, ali od toga neće biti ništa jer ovaj All-Star krilni centar ostaje tu gdje jeste.

Latest Posts

NE PROPUSTITE