Kevin Martin pristao na ponudu Minnesote

Prošlogodišnji šuter Oklahoma City Thundera Kevin Martin ovoga je ljeta postao slobodan igrač te je odlučio da će karijeru nastaviti u Minnesota Timberwolvesima.

Pretpostavljalo se da Martin neće potpisati novi ugovor s Oklahomom te je bilo pitanje koja će ekipa biti najbrža i najkonkretnija u namjeri da ga potpiše. To su bili Timberwolvesi, koji su mu ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara.

“Oduševljen sam. Još sam u svojim najboljim godinama. Ako sam morao naputiti Oklahomu, onda sam htio otići u ekipu gdje ću biti starter, što se i dogodilo”, izjavio je Martin nakon što se saznalo za njegov dogovor s Minnesotom.

U Oklahomi je trebao biti “zamjenski” James Harden, ali vrlo brzo je postalo jasno da on to ne može ispuniti. Odigrao je solidnu sezonu, s prosjekom od 14 poena po utakmici, uz 42% šuta za tri poena, ali ipak se očekivalo više od njega. Sada će biti zanimljivo vidjeti koga će Oklahoma dovesti, jer im nedostaje igrač s klupe koji može povući ekipu kada Kevin Durant i Russell Westbrook odmaraju na klupi.

Ovome možemo dodati i da su čelnici Timberwovlesa uspjeli produžiti suradnju s Chaseom Budingerom, koji će za sljedeće tri sezone zaraditi 16 milijuna dolara. Prošle sezone se nije naigrao zbog ozljede, nastupio je samo u 23 utakmice tijekom kojih je bilježio 9,4 poena i 3,1 skok po utakmici.