Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kevin Martin završio karijeru, najavio odlazak u mirovinu

Kevin Martin krajem tjedna okončao je svoju 12 godina dugu NBA karijeru.

33-godišnjak je svoju odluku obznanio preko lokalnih novina u njegovom rodnom Zanesvilleu, gradiću koji se nalazi u saveznoj državi Ohio.

Igrao je na poziciji šutera, a nakon tri godine igranja košarke na sveučilištu Western Carolina, 2004. godine je kao 26. izbor drafta postao članom momčadi Sacramento Kingsa.

Moja obitelj i bliski prijatelji još od lipnja su znali za moju odluku“, izjavio je Martin. “To su bili najteži razgovori u mom životu, ali su me podržali te smo se složili da je ovo najbolje rješenje.”

Iako se na početku karijere dosta mučio (2,9 poena u prvoj godini), nakon nekoliko sezona se prometnuo u jednog od traženijih igrača na svojoj poziciji. Njegova najveća boljka bio je šut za tri poena (38%).

Iz Sacramenta je otišao u redove Houston Rocketsa, a kroz karijeru je nosio dresove još tri kluba – Oklahoma City Thundera, Minnesote Timberwolves te San Antonio Spursa.

Ukupno je odigrao 714 regularnih NBA utakmica u kojima je održao jako dobar prosjek od 17,4 poena, 3,2 skoka te 1,9 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE