Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kevin McHale: Howard više nije isti u niskom postu

Houston Rocketsi su iznenađujuće uspjeli pobijediti aktualne prvake i prve favorite za naslov Golden State Warriorse u trećoj utakmici doigravanja te tako barem malo učinili zanimljivijom ovu seriju u kojoj trenutno zaostaju 2-1. Dwight Howard je odigrao solidnu utakmicu postigavši 13 koševa i 13 skokova. O njegovoj igri u low postu progovorio je bivši trener Rocketsa, veliki Kevin McHale:

Ako spuštate loptu na Howarda učestalo, jadnik se neće moći mnogo gurati. Muče ga ta leđa i jednostavno više nije isti igrač. On puno radi na fizičkoj pripremi i saniranju ozljeda, ali više nije ono što je bio u low postu.“

Ozljede su sigurno puno utjecale na njegovu karijeru, no on nikad niti nije bio vrhunski igrač kada bi mu se spustila lopta. Ove sezone je uputio 297 šuteva iz posta, a postizao je koš u 47% slučajeva, što je za renome kakav ima Howard premalo. Puno je bolji u pick&roll igri, iako tamo ne dobiva toliko loptu, napad Rocketsa se bolje organizira u tom sistemu.

Dwight vjerojatno neće ostati u Houstonu nakon ove sezone, a pokušat će tražiti posljednji veliki ugovor u karijeri i priliku za naslov prvaka. Ove godine je na prosjeku od 13,7 koševa i 11,8 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE