Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kidd: Antetokounmpo ostaje playmaker

Milwaukee Bucksi se ove godine muče u donjem dijelu Istočne konferencije i jednostavno ne mogu ponoviti uspjeh od prošle sezone kada su ušli u doigravanje na iznenađenje mnogih. Nekonstantnost forme, nedostatak šutera i napadački kreativnijih igrača zasigurno su jedni od razloga zašto je tome tako. Ipak, možda i ključan razlog slabije sezone Milwaukeeja leži u tome što se konkurencija na Istoku itekako pojačala te ove godine više nije dovoljno imati barem polovičan učinak za ulazak u doigravanje.

Međutim, ekipa iz Wisconsina veoma je mlada, a Jason Kidd u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pokazuje da zna svoj posao, možda nije elita među NBA trenerima, ali sasvim sigurno zaslužuje poštovanje. S obzirom na to da se na rosteru Milwaukeeja nalaze izrazito atletični igrači te potencijali poput Jabari Parkera, Michael Carter-Williamsa i Giannisa Antetokounmpoa, navijači Bucksa nemaju previše razloga za paniku zbog jedne loše sezone.

Naime, Greek Freak je početkom veljače prebačen na poziciju playmakera i od tada je njegova igra sve bolja i bolja. Štoviše, toliko je dobar da ga Kidd namjerava ostaviti na toj poziciji i sljedeće sezone. „Nastavit ćemo raditi na Giannisovoj kontroli lopte. Zovite njegovu poziciju kako želite, point guard, point forward, point center. Pritisak koji stavlja na obranu dok vodi loptu i njegova sposobnost pronalaska slobodnog igrača su jako dobre stvari za nas“, rekao je trener Bucksa.

Mlada grčka zvijezda od 20. veljače bilježi četiri triple-double učinka, a u ožujku je na 19 poena, 7,3 asistencije i 7,4 skoka po susretu. Za usporedbu, prije nego je zaigrao na poziciji playmakera, u prve 52 utakmice bilježio je 15,9 poena, 7,1 skok i 2,8 asistencija. Više nego dovoljan razlog za Kidda da ostavi stvari onakvima kakve jesu.

Čini se da je i ostatak momčadi zadovoljan Giannisovom igrom. „Smatram da radi odličan posao. Sljedeće sezone će još bolje razumjeti igru tako da ima dosta za učiti. Znam da je najlakše spustiti glavu i zabijati, u čemu je isto tako dobar, ali on pronalazi suigrače i mislim da on niti ne shvaća što trenutno čini. Jednom kada to otkrije, bit će fenomenalan“, rekao je centar Bucksa Miles Plumlee.

Izgleda kako je ovo najveći dobitak Milwaukeeja ove sezone, unatoč tome što nisu ostvarili glavni cilj, a to je naravno bio plasman u doigravanje. Na kraju krajeva, nije sve tako sivo, momčad je mlada, stabilna i sve što preostaje je poslagati kockice do kraja i pokušati otići što dalje u doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE