Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd-Gilchrist produžio s Hornetsima

“Sveznajući” Adrian Wojnarowski s Yahoo! Sportsa ponovno nas nije iznevjerio i sada je donio informaciju kako mladi Michael Kidd-Gilchrist potpisuje novi ugovor sa svojom ekipom i tako će ga Charlotte Hornetsi moći gledati još minimalno četiri dodatne sezone, uz ovu koju nam nadolazi.

Cijena gledanja sjajnog krila je na prvi pogled ogromna za nekoga čiji šut je daleko ispod NBA prosjeka, ali kao što je to slučaj i s mnogim drugim ugovorima on će više imati smisla sa skokom salary capa u narednih par sezona. Nakon ove godine u kojoj će drugi izbor drafta 2012. zaraditi $6 milijuna u naredne četiri sezone inkasirat će ukupno $52 milijuna, a reakcije na ugovor su različite.

Kao što sam naveo prije, Gilchrist nije dobar šuter što je vrlo bitno u današnjoj ligi, ali njegove druge kvalitete koje očigledno vlasnik Hornetsa Michael Jordan vidi u njemu vrijedne su njegove buduće sasvim pristojne plaće.

Kidd-Gilchrist je ipak popravio ofenzivnu igru, ali on je primarno defenzivac i to već sada elitni defenzivac. Hoće li on biti dobar potpis kao što to većina ljudi govori, ili će biti novi Lance Stephenson za kojeg su isto govorili da je odličan ugovor, ali svi smo vidjeli na kraju što se s bivšim Pacerom dogodilo. Kidd-Gilchrist ima mnogo prostora za napredak ali ovo će mu biti tek četvrta godina u ligi i napredak koji je do sada pokazao daje nam za pravo očekivati da će i dalje rasti igrački, na obje strane parketa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE