Sunday, December 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kidd i Nash za povijest

Osim što su obilježili proteklo desetljeæe u NBA ligi, 2 buduæa Hall of Fame razigravaèa, Jason Kidd i Steve Nash dodali su još jedan velik uspjeh u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

- Advertisement -

Uza sve zajednièko što imaju (obojica su nosili dresove Sunsa i Mavsa, draže im je asistirati nego zabiti koš, u velièanstvenim karijerama nedostaje im samo naslov) u istoj veèeri napisali su novu stranicu povijesti NBA lige.

Kidd 3. tricaš lige

37-godišnji razigravaè Dallas Mavericksa je u dvoboj s Indiana Pacersima ušao izjednaèen sa Predragom Stojakoviæem na 4. mjestu sa pogoðenih 1718 trica u NBA ligi. Krajem prvog poluvremena Kidd je pogodio svoju prvu tricu, te izjednaèio rezultat na utakmici, a ujedno i  uèinak Dalea Ellisa na treæem mjestu svih vremena sa 1719 pogoðenih trica.

U drugom poluvremenu Kidd je dodatno obogatio svoju ionako uspješnu karijeru i pogodio još 3 trice te se zaustavio na brojki od 1722 pogoðena šuta za 3 poena i tako postao tek treæi igraè u povijesti NBA lige koji je pogodio više od 1720 šuta iza linije od 7,25 metara.

- Advertisement -

Ispred Kidda na vjeènoj listi stoje samo dva imena koja æe biti teško dostiæi, Reggie Miller i Ray Allen. Mavericksi su izgubili ovu utakmicu, što im je 6. poraz u posljednjih 8 susreta koliko su odigrali bez najboljeg igraèa, Njemca Dirka Nowitzkog, uz 13 koševa i 7 asistencija Jasona Kidda.

Dodajmo da bi, ukoliko ne bude nikakvih komplikacija, do kraja sezone Allen trebao prestiæi Millera na vjeènoj listi jer mora pogoditi još samo 34 trice.

Top 4 tricaša:
1.Reggie Miller     2560
2.Ray Allen           2526
3.Jason Kidd         1722
4.Dale Ellis           1719

Nash najprecizniji sa crte slobodnih bacanja u povijesti

Kasnije iste veèeri u Phoenixu, gdje ove sezone ne cvatu ruže, gostovali su New Jersey Netsi.

Utakmica je otišla u produžetak nakon kojeg su slavili domaæini. Sunse je do tek treæe pobjede u posljednjih osam susreta, koliko je prošlo od zamjene kojom su dobili Vincea Cartera, Mickaela Pietrusa i Marcina Gortata, predvodio sjajni 36-godišnji organizator igre Steve Nash s 23 koša i 16 asistencija.

38 sekundi prije kraja produžetka pri rezultatu 115:107 za Sunse, Kanaðanin pogaða drugo slobodno bacanje (ukupno jedanaesto na utakmici iz jedanaest pokušaja) i prestiže Marka Pricea, te tako postaje najprecizniji èovjek se crte dodatnih bacanja u povijesti NBA lige, sa 90,4 % uspješno realiziranih slobodnih bacanja.

Dvostruki MVP regularnog djela sezone iz 2005. i 2006. godine prozivan je za najboljeg šutera na poziciji koju igra u povijesti NBA lige, te je ovim novim uspjehom to dodatno potvrdio.

TOP 4 FT%:

1.Steve Nash          90,40 %
2.Mark Price          90,39 %
3.Rick Barry           89,98 %
4.Peða Stojakoviæ   89,45 %

Latest Posts

NE PROPUSTITE