Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd i Nash za povijest

Osim što su obilježili proteklo desetljeæe u NBA ligi, 2 buduæa Hall of Fame razigravaèa, Jason Kidd i Steve Nash dodali su još jedan velik uspjeh u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Uza sve zajednièko što imaju (obojica su nosili dresove Sunsa i Mavsa, draže im je asistirati nego zabiti koš, u velièanstvenim karijerama nedostaje im samo naslov) u istoj veèeri napisali su novu stranicu povijesti NBA lige.

Kidd 3. tricaš lige

37-godišnji razigravaè Dallas Mavericksa je u dvoboj s Indiana Pacersima ušao izjednaèen sa Predragom Stojakoviæem na 4. mjestu sa pogoðenih 1718 trica u NBA ligi. Krajem prvog poluvremena Kidd je pogodio svoju prvu tricu, te izjednaèio rezultat na utakmici, a ujedno i  uèinak Dalea Ellisa na treæem mjestu svih vremena sa 1719 pogoðenih trica.

U drugom poluvremenu Kidd je dodatno obogatio svoju ionako uspješnu karijeru i pogodio još 3 trice te se zaustavio na brojki od 1722 pogoðena šuta za 3 poena i tako postao tek treæi igraè u povijesti NBA lige koji je pogodio više od 1720 šuta iza linije od 7,25 metara.

Ispred Kidda na vjeènoj listi stoje samo dva imena koja æe biti teško dostiæi, Reggie Miller i Ray Allen. Mavericksi su izgubili ovu utakmicu, što im je 6. poraz u posljednjih 8 susreta koliko su odigrali bez najboljeg igraèa, Njemca Dirka Nowitzkog, uz 13 koševa i 7 asistencija Jasona Kidda.

Dodajmo da bi, ukoliko ne bude nikakvih komplikacija, do kraja sezone Allen trebao prestiæi Millera na vjeènoj listi jer mora pogoditi još samo 34 trice.

Top 4 tricaša:
1.Reggie Miller     2560
2.Ray Allen           2526
3.Jason Kidd         1722
4.Dale Ellis           1719

Nash najprecizniji sa crte slobodnih bacanja u povijesti

Kasnije iste veèeri u Phoenixu, gdje ove sezone ne cvatu ruže, gostovali su New Jersey Netsi.

Utakmica je otišla u produžetak nakon kojeg su slavili domaæini. Sunse je do tek treæe pobjede u posljednjih osam susreta, koliko je prošlo od zamjene kojom su dobili Vincea Cartera, Mickaela Pietrusa i Marcina Gortata, predvodio sjajni 36-godišnji organizator igre Steve Nash s 23 koša i 16 asistencija.

38 sekundi prije kraja produžetka pri rezultatu 115:107 za Sunse, Kanaðanin pogaða drugo slobodno bacanje (ukupno jedanaesto na utakmici iz jedanaest pokušaja) i prestiže Marka Pricea, te tako postaje najprecizniji èovjek se crte dodatnih bacanja u povijesti NBA lige, sa 90,4 % uspješno realiziranih slobodnih bacanja.

Dvostruki MVP regularnog djela sezone iz 2005. i 2006. godine prozivan je za najboljeg šutera na poziciji koju igra u povijesti NBA lige, te je ovim novim uspjehom to dodatno potvrdio.

TOP 4 FT%:

1.Steve Nash          90,40 %
2.Mark Price          90,39 %
3.Rick Barry           89,98 %
4.Peða Stojakoviæ   89,45 %

Latest Posts

NE PROPUSTITE