Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd i Nowitzki odveli Dallas do pobjede

Dallas Mavericksi uspješno su položili prvi test u ovogodišnjem doigravanju. Pobjedom 89-81 uzeli su vodstvo u seriji protiv neugodnih Portland Trail Blazersa.

Odmah od poèetka utakmice dalo se naslutiti da æe ovo biti neizvjesna utakmica do kraja. Nijedna ekipa nije se uspijevala odvojiti na znaèajniju prednost. LaMarcus Aldridge sjajno je otvorio utakmicu, postigao je 11 poena u prvih 7 i pol minuta, od èega smo mogli vidjeti dva lijepa alley-oop zakucavanja.

Dallas je prije kraja poluvremena ubacio u višu brzinu te je napravio seriju 12-4, koja se završila zakucavanjem Brendana Haywooda i Dallas je na poluvremenu imao prednost od 10 poena. Treba spomenuti odliènu igru Jasona Kidda koji je po poluvremena postigao tri trice od svojih 6, a do kraja utakmice je ukupno ubacio 24 poena.

Kraj prvog poluvremena pripao je Dallasu, ali Portland je imao odgovor odmah na poèetku treæeg dijela igre te su serijom 6-0 gotovo u potpunosti anulirali prednost Dallasa. No tada Kidd ubacuje još dvije trice za redom i opet odvaja svoju momèad na dvoznamenkastu prednost, 53-43.

Važnost Kidda spomenuo je i trener Dallasa Rick Carlisle nakon utakmice: “Neki naši igraèi nisu odigrali dobro, ali Kidd je odigrao najbolju utakmicu ove godine. Svaki šut, svaka akcija koju je odigrao bila je kljuèna za nas.”

Rano na poèetku posljednje èetvrtine Gerald Wallace izjednaèio je rezultat na 61-61, a uskoro je Portland i poveo košem Rudyja Fernandeza te se njihova prednost popela do +6, ali dalje nije išlo. Tada Dirk Nowitzki kreæe u svoju seriju te u posljednjem periodu igre ubacuje 18 od svojih 28 poena na utakmici. Od tih 18, èak 13 je postigao sa linije slobodnih bacanja. Dallas poèinje zaustavljati napade Portlanda, a Nowitzki sa linije slobodnih bacanja okreæe rezultat u korist Dallasa. Utakmica je bila zapeèaæena minutu prije kraja, kada Batum i Aldridge promašuju svoje pokušaje, a Kidd ubacuje novu tricu za prednost od 7 poena razlike.

“Htjeli su da budem agresivan po koš”, izjavio je Kidd nakon utakmice. “Zna se da su Nowitzki i Terry naše glavne napadaèke opcije pa su meni dopuštali otvorene šuteve koje sam uspio realizirati.”

Dirk Nowitzki postigao je spomenutih 28 poena, a imao je i 10 skokova. Zanimljivo da u prve tri èetvrtine nije izvodio niti jedno slobodno bacanje, a u posljednjoj njih èak 13. Uz Nowitzkog i Kidd je odradio veliki dio posla sa 24 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Poraženi Portland predvodio je Aldridge sa 27 poena, Andre Miller postigao je 18 poena i podijelio 6 asistencija a Marcus Camby je ostvario standardno dobar uèinak u obrani uhvativši 18 skokova. Moramo još spomenuti i samo 2 poena Wesleya Matthewsa od kojega se ipak puno više oèekuje.

Priliku za uzvrat Portland æe imati 20. travnja u 03.30h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE