Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd: Ovo je dobro upravo onoliko koliko sam se nadao

U 39. godini života prvi je organizator igre Dallas Mavericksa Jason Kidd postao najstariji playmaker-finalist doigravanja u povijesti NBA lige. Postao je sada i najstariji playmaker-prvak.

Predvodeæi New Jersey Netse na apsolutnom vrhuncu svoje karijere, sjajni je košarkaš sa 17-godišnjim NBA iskustvom dolazio do finala doigravanja 2002. i 2003. godine. Oba je puta, od LA Lakersa pa od San Antonio Spursa, gubio.

Odlazak u Dallas tijekom sezone 2007/08 u zamjeni za mladog i vrlo perspektivnog Devina Harrisa, koliko se god te i iduæih dviju sezona nije èinio dobrim potezom, na kraju se pokazao pravim. Izvukao je Kidd u sutonu karijere nabolje od svog iskustva za klub koji ga je i odabrao na draftu NBA lige davne 1994. godine, a iz kojeg je zbog loše atmosfere 1996. godine pobjegao u Phoenix Sunse.

“Èovjeèe, ovo je onaj osjeæaj koji ljudi zovu ostvarenjem sna. Nije stvar samo u ovom trenutku i pobjedi nad Heatom. Stvar je u putovanju koje je trajalo 17 godina. Mislio sam da imam pravu priliku 2003. s Netsima protiv Spursa. Bio sam tada u krivu.”

“Uvijek sam se pitao kako se osjeæa NBA prvak. Sad vidim da je osjeæaj upravo onakav kakav sam oèekivao da bi trebao biti.”

Slièno kao i Nowitzki, pa i više od njega, Kidd je smatran košarkaškim velikanom s reputacijom gubitnika. U mirovinu ipak neæe otiæi bez trofeja.

“Samo smo cijelo vrijeme igrali košarku. Nije važno koliko smo stari, važno je da razumijemo naš naèin igre, da dodajemo loptu i da se ne dovodimo u situaciju šutiranja preko trojice ili èetvorice igraèa. Uvijek smo imali to jedno kljuèno dodatno dodavanje. Nikad nam nije bilo važno tko æe ubaciti loptu u koš.”

Koliko su sretni zbog veteranova dolaska do trofeja potvrdili su njegov suigraè Dirk Nowitzki i trener Rick Carlisle.

“Vrlo sam sretan zbog njega. On je istinski ratnik s 38 godina. Tijekom cijele je sezone lovio parketom atletski najmoænije igraèe lige. Igrao je odliènu obranu na njima, a ktome još i sjajno vodio našu momèad. “Oduvijek” je u ovoj ligi i propustio je dvije ranije prilike. Jako mi je drago što smo uspjeli baš zbog njega”, rekao je Nowitzki, a Carlisle dodao:

“Njegov je naèin gledanja na košarku sasvim drukèiji. On je poput mudraca. Meni je bila privilegija i èast biti s njim na putu do ovog naslova.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE