Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd: “Prerano je za usporebe između Balla i mene”

Aktualni trener Milwaukee Bucksa Jason Kidd reagirao je na sve učestalije usporedbe američkih medija koji uočavaju mnogobrojne sličnosti između njega i rookieja Los Angeles Lakersa, razigravača Lonza Balla.

Kako navode brojni američki mediji, najveća sličnost koja krasi Balla, a bila je i velika karakteristika Kidda, jest nevjerojatan pregled igre, no s druge strane ograničena mogućnost šuta.

“Ne kažem da je usporedba u potpunosti pogrešna, no smatram da je prerano za takve zaključke. Ljudi već sad pričaju o nagradama poput one za rookieja godine, a odigrano je tek 12 utakmica sezone. Uživajmo u onome što mali (Ball op.a.) pruža i nakon nekih 40 utakmica možemo početi sa zaključcima”, prokomentirao je Kidd.

Podsjetimo, ove subote Kiddovi Bucksi sučelili su se s Lakersima i odnijeli pobjedu 98:90, a Kidd je po prvi puta imao priliku uživo vidjeti Lonza Balla na djelu.

“Neka dečko prvo skupi malo utakmica. Mi danas sve želimo na brzinu, preko noći, sve bismo guglali i odmah dobili željene odgovore, no ja sam za nešto tradicionalniji pristup”, zaključio je Kidd.

Iako je njegov talent neosporan, činjenica je kako Ball mora još prijeći brda i planine kako bi stao u istu rečenicu s Jasonom Kiddom. Bivši playmaker Phoenixa, Dallasa i NY Knicksa 2011. osvojio je naslov prvaka s Mavericksima, 10 je puta izabiran u All-Star momčad, čak pet puta bio je vodeći asistent lige i tri puta je izabiran u najbolju obrambenu momčad lige.

Najveća sličnost njega i Balla je, istina, sjajan pregled igre i ograničena preciznost što se tiče šuta, kojeg je Kidd uglavnom izbjegavao, iako je s linije za tri poena bio prilično učinkovit i danas zauzima osmo mjesto u povijesti NBA-a s 1988 ubačenih trica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE