Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd sa svoje trice ubacio koš Clippersima (video)

Niti u treæoj utakmici NBA sezone košarkaši Los Angeles Clippersa nisu pronašli put do pobjede. U nedjelju su, u svom Staples Centeru poraženi od Dallas Mavericksa 99-83.

Kljuènom se za poraz domaæina pokazala treæa èetvrtina utakmice u kojoj su ubacili 19, a primili 29 koševa.

Dodajmo i da je prvo poluvrijeme zakljuèila trica Jasona Kidda. Ubacio ju je playmaker Dallasa sa vrha reketa iz svojeg dijela igrališta. Ukupno gledajuæi, Kidd je bio jedan od zaslužnijih za drugu pobjedu Mavsa u treæoj utakmici sezone. Postigao je 13 koševa, imao devet skokova i sedam asistencija èime je, uz Dirka Nowitzkog (16 poena, sedam uhvaæenih lopti) uèinkom predvodio svoju momèad do slavlja.

Kod poraženih Clippersa najbolji su s po 13 koševa bili Chris Kaman (13 skokova) i Blake Griffin (devet skokova). Ipak, za svojih su 26 poena kombinirano iz igre gaðali 9-30.

Vinny Del Negro, od ove sezone trener Clippersa, nemoæno je promatrao kako mu momèad promašuje uvodnih 14 od 16 pokušaja na utakmici i èekao do drugog dijela treæe èetvrtine da barem netko (a bio je to Griffin) postigne dvoznamenkast broj poena.

Od kada su Clippersi preselili u Los Angeles (1984. godine) dvojica su trenera prije Del Negra zapoèela sezonu s 0-3, Chris Ford koji je krenuo s neuspješnih 0-17 i Bill Fitch èiji je uèinak bio tek minimalno bolji. Naime, startao je sa šesnaest uzastopnih poraza.

Utakmice na Noæ vještica još su se jednom dokazale krajnje neuspješnima za Clipperse. Ova nedjeljna je sedma uzastopna u kojoj nisu našli put do pobjede 31. listopada. Zanimljivo, u prošloj godini poraz su doživjeli baš od Mavericksa, a bilo je 93-84, takoðer u Staples Centeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE