Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd slavio na povratku u Dallas, Cavsi zaustavili Knickse

U nedjeljnom NBA programu odigrano je nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, a najneizvjesnije bilo je u Dallasu gdje su Mavericksi poraženi u produžetku protiv Brooklyn Netsa.

Brooklyn Netsi gostovali su u Dallasu u prvoj utakmici Jasona Kidda kao trenera na mjestu gdje je proveo dio igračke karijere. Povratak je bio uspješan i njegovi Brooklyn Netsi upisali su gostujuću pobjedu u produžetku 107:104. Iako je rano ostao bez Andreja Kiriljenka zbog ozljede Kidd je sa svojim igračima uspio vratiti se iz minusa uoči same završnice te izboriti dodatnih pet minuta.

U posljednje tri minute regularnog dijela probudio se Joe Johnson, ubacio je u do kraja deset poena i odveo svoju momčad do pobjede nakon što je do tada bio dosta samozatajan. Susret je završio s 22 poena i uz 20 poena i sedam skokova vrlo dobrog Marcusa Thorntona povukao Netse do pobjede. Na drugoj strani podbacio je Dirk Nowitzki sa šutom 2/12 iz igre te je sve palo na leđa Monte Ellisa (32 poena) i Samuela Dalemberta (12 poena, 15 skokova).

Minnesota je očajnički trebala pobjedu nad Sunsima za poboljšavanje šansi za doigravanje, međutim i Sunsi su na rubu pozicija koje vode u doigravanje stoga je u Minneapolisu vođena velika borba. Domaćin je imao 22 poena prednosti, izuzetno raspoloženog Kevina Lovea, ali nije uspio to iskoristiti. Velikim preokretom Phoenix je na kraju slavio sa 127:120.

Love je ostao na jednu asistenciju udaljen od drugog triple-doublea u karijeri, ubacio je 36 poena uz 14 skokova i devet asistencija i to nije pomoglo njegovoj momčadi. Na drugoj strani sjajan je bio, posebno u trenucima kada su se Sunsi vraćali, Markieff Morris s 25 poena i osam skokova.

Atlanta je još jednom ove sezone upisala poraz zahvaljujući vrlo lošoj posljednjoj četvrtini. Na gostovanju u Torontu imala je visoku prednost uoči posljednjih 12 minuta, ali onda je stvari u svoje ruke uzeo Kyle Lowry koji je povukao Raptorse do preokreta i nakon dobivene četvrtine s čak 36:15 Raptorsi su slavili su ukupnih 96:86. 25 poena Lowryja pomoglo je Torontu da dođe do pobjede dok je na drugoj strani DeMarre Carroll stao na 17 poena.

Poraz Atlante nisu uspjeli iskoristiti New York Knicksi za dodatno približavanje u borbi za doigravanje. U Madison Square Gardenu ugostili su oslabljene Cleveland Cavalierse i upisali poraz 106:100. Jarrett Jack s 31 poenom i deset asistencija sjajno je zamijenio ozlijeđenog Kyrieja Irvinga dok je veliki doprinos dao i Dion Waiters s 22 poena. Na drugoj strani Carmelo Anthony ubacio je 32 poena uz osam uhvaćenih skokova.

U ostalim susretima pobjede su upisali Sacramento protiv Bucksa predvođen s 32 poena i 12 skokova DeMarcusa Cousinsa, Lakersi protiv Orlanda s 28 poena i 13 skokova Jordana Hilla te Nuggetsi protiv Wizardsa uz 20 poena i osam skokova Kennetha Farieda.

NBA rezultati, 23. ožujka:

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 96 : 86
Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 120 : 127
Denver Nuggets – Washington Wizards 105 : 102
Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 124 : 107
Dallas Mavericks – Brooklyn Nets 104 : 107
New York Knicks – Cleveland Cavaliers 100 : 106
Los Angeles Lakers – Orlando Magic 103 : 94

Latest Posts

NE PROPUSTITE