Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kidd želi preko 10 asistencija po utakmici od Derona Williamsa

Prošlogodišnji igrač New York Knicksa i od ovoga ljeta trener Brooklyn Netsa, Jason Kidd, dobio je u ruke momčad punu zvijezda od koje se očekuju najveći uspjesi, a najviše će ovisiti o Deronu Williamsu.

Williams bi trebao biti predvodnik ove momčadi i s pravom se govori da će oni postići onoliko koliko ih Williams odnese. Iako su u momčadi legende lige poput Paula Piercea i Kevina Garnetta, te zvijezde Joe Johnson i Brook Lopez, Williams će biti pokretač ekipe. Stoga je i trener Kidd odlučio pred svog razigravača postaviti visok cilj.

“Forsirat ću ga, želim najbolje za njega”, rekao je Kidd jučer. “Kada budemo razgovarali o ciljevima za sljedeću sezonu, timskim i individualnim ciljevima, on će dobiti najveći teret i želim da ponovno ima preko 10 asistencija po utakmici.”

Prošle se sezone Williams mučio s ozljedama, a bio je primjetan i višak kilograma, tako da se o njemu više nije pričalo kao o ponajboljem razigravaču lige, iako su svi svjesni da on taj potencijal posjeduje i da se može vratiti na tu razinu. Kidd je jedan od najboljih razigravača u povijesti lige, tako da je Williams teško mogao dobiti boljeg učitelja da ga “vrati na pravi put”.

Prošle je sezone Williams prosječno bilježio 18,9 poena i 7,7 asistencija, što su mu najlošije brojke nakon njegove rookie karijere, a budući da mu je 29 godina na leđima, trebao bi biti na svome vrhuncu. Sljedeća sezona bit će veliki izazov za cijelu ekipu, a posebno za njega da pokaže može li se vratiti vrhunskim igrama koje je pružao prije dvije godine. Bit će okružen sjajnim suigračima i samo je na njemu da dokaže da ponovno može biti u raspravi za najboljeg razigravača lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE