Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kiddova igra u obrani èini razliku

Svi znamo za asistencije i ‘triple doubles‘, ali Jason Kidd je svojoj ekipi u susretu protiv Minnesote, u kojem su pobijedili, najviše pomogao obranom.

Imao je èetiri ukradene lopte,” rekao je Rick Carlisle, trener Dallas Mavericksa. “Meni je izgledalo kao da ih je bilo barem sedam, osam.” I zaista je bilo tako.

Dvije ukradene lopte od strane Kidda u èetvrtoj èetvrtini zapeèatile su teško ostvarenu pobjedu Dallasa. Kiddovi ‘kraðe‘, zajedno sa èetiri Jason Terrya, nisu dale Timberwolvesima nikakve šanse za eventualni povratak u posljednjim minutama.

Ovo je još jedan naèin kako Kidd može pomoæi Dallasu da doðe do pobjeda. “Za mene, on ima još uvijek najbrže ruke u ligi. Svaki puta kada niste pažljivi s loptom blizu njega, ona ode,” rekao je o svom kolegi Dirk Nowitzki.

Za ekipu koja se pokušava dignuti i to sa posebnim naglaskom na igru u obrani, ovakve predstave veterana mogu samo pomoæi. Dok Kidd, sa svojih 35 godina, voli reæi da je ‘malo sporiji‘ to ne možemo reæi o njemu u situacijama kada se protivnik pokuša provuæi pored njega.

Ako suigraèi vide trud i rezultat koji ovakva igra Kidda daje, možemo se samo nadati da æe se i oni ‘zaraziti‘ neèim sliènim.

Latest Posts

NE PROPUSTITE