Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kina zatvorila vrata NBA igraèima

Vlada najmnogoljudnije zemlje svijeta odluèila je zaštiti svoju košarkašku ligu donošenjem odluke prema kojoj NBA igraèi koji imaju važeæi ugovor sa svojima NBA ekipama ne mogu tijekom lockouta igrati u Kini.

Kina se spominjala kao odredište velikih NBA zvijezda zbog svog ogromnog potencijala za proširivanjem tržišta, ali ipak do toga neæe doæi. Èelnici kineske lige, koja je pod upravljanjem kineske vlade, danas su odluèili zaustaviti sva nagaðanja o dolasku NBA igraèa.

Na današnjem sastanku napravljena je lista od 108 NBA igraèa, koji su slobodni igraèi jer im je istekao ugovor s NBA ekipama. Ti igraèi mogu igrati u Kini, a svi ostali su dobili zabranu dolaska. To znaèi da najveæe NBA zvijezde neæe igrati u Kini, iako su brojni igraèi izrazili želju upravo za igranjem u Kini.

Ova vijest sigurno je razoèaravajuæa za sve ljubitelje NBA lige u Kini koje je danas ujutro obradovala vijest da æe Kobe Bryant igrati sljedeæe sezone za ekipu Shanxi Zhongyu. Ipak, nakon donošenja zabrane, Bryant æe angažman morati potražiti negdje drugdje.

Iako su kineske ekipe nudile i preko milijun dolara mjeseèno najveæim zvijezdama, kineska vlada odluèila je zaštiti svoju ligu oèito smatrajuæi da bi dolazak NBA igraèa imao negativne posljedice na razvoj domaæih igraèa. Kineska kultura razlikuje se od ostalih, oni su spremni mnogo toga žrtvovati za svoju državu, a ovo je još jedan dokaz toga jer bi sigurno dolazak NBA zvijezda imao ogromnu financijsku korist za ekipe koje bi ih dovele.

Latest Posts

NE PROPUSTITE